miercuri, 24 aprilie, 2024

Informare de ULTIMA ORA de la meteorologi! Ce ne asteapta

Distribuie:

Publicat:

Meteorologii au prelungit, miercuri dupa-amiaza, avertizarile Cod galben si Cod portocaliu de precipitatii abundente si vant puternic in majoritatea regiunilor pana vineri, la ora 14:00. Ploua si astazi in cea mai mare parte a tarii. La munte sunt anuntate ninsori abundente si vant puternic. Inca doua ore sunt in vigoare avertizarile specilaistilor cu cod galben si portocaliu pentru zonele din centrul, estul si nordul tarii. Dupa ora 9:00, aria precipitatiilor se va restrange usor, dar vor intra in vigoare alte doua atentionari.

Urmeaza alte coduri care intra in vigoare. Un cod galben, de la ora 9:00, astazi, pana pe 21 aprilie, ora 14:00. Acesta se refera la continuarea precipitatiilor mai ales in regiunile estice si centrala. De asemenea, in Moldova si Trasilvania, precipitiatiile treptat sunt mai ales sub forma de ninsoare, iar precipitatii sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare sunt de asteptat si in sudul tarii. La munte va continua sa ninga si se va depune in continuare strat de zapada.

Un al doilea mesaj intra in vigoare la ora 18:00, tot astazi si, de data asta, este un cod portocaliu care expira vineri, 21 aprilie, la ora 9:00. In zona de munte si in special judetele Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu, Arges, Dambovita, Prahova si Buzau, stratul de zapada va fi mai consistent. Apreciem ca sambata, duminica, asistam la o ameliorare, cel putin din punct de vedere al precipitatiilor, insa temperaturile raman in continuare scazute. Ele cresc foarte lent si poate, in cursul saptamanii viitoare, treptat, sa ne apropiem de valori termice normale pentru acesata primavara.”, a sus, la Radio Romania Actualitati, Dinu Marasoiu, de la Administratia Nationala de Meteorologie

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img