News Flash:

Informatie de interes public. Noi medicamente compensate

14 Mai 2015
2283 Vizualizari | 1 Comentarii
Casa de Asigurari de Sanatate (CNAS) a anuntat ca sunt 51 de decizii pentru includerea conditionata pe lista de medicamente compensate si gratuite a unor molecule, printre care si pentru tratamentul fara interferon al hepatitelor virale, cronice si ciroze hepatice tip C. Criteriile de includere a pacientilor in tratament cu interferon free sunt postate pe site-ul CNAS, in trasparenta decizionala. Conform acestor criterii, intr-o prima etapa, vor beneficia de tratament pacientii aflati intr-un stadiu avansat de fibroza, precum si pacientii aflati in stadiul F4 si care nu au raspuns la tratamentele anterioare. Tratamentele inovatoare pentru afectiunile hepatice tip C au fost introduse de sistemele de sanatate din Europa recent.

Judetul Vaslui se numara printre judetele cu cele mai multe cazuri de hepatita B si C din tara. Daca la nivel national rata de imbolnavire este de 3,23 la mie, in judetul Vaslui s-a ajuns la 4,25 la mie. De altfel, Romania se afla pe ultimul loc in Europa in privinta accesului la tratament pentru bolnavii cu hepatita. Daca infectia cu virusul hepatitei B poate fi prevenita prin vaccinare, in cazul celei de tip C nu a fost descoperita inca nicio solutie de imunizare.

Potrivit situatiei intocmite de Directia de Sanatate Publica Vaslui, numai in satul Paltinis, comuna Bacesti, au fost confirmate serologic 40 de cazuri de hepatita.

cnas
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1034 (s) | 34 queries | Mysql time :0.038492 (s)