vineri, 26 aprilie, 2024

Infracțiuni la regimul circulației rutiere, constatate  de polițiștii de frontieră gălățeni

Distribuie:

Publicat:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Foltești efectuează cercetări pe numele a trei bărbați care au încălcat prevederile legale prevăzute la regimul circulației rutiere.

*În data de 31 ianurie a.c., în jurul orei 22.30, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Foltești– I.T.P.F. Iaşi, în localitatea de frontieră Măstăcani, a efectuat semnalele regulamentare de oprire pentru un ansamblu de vehicule condus de M.C., cu dublă cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 25 de ani, care călătorea împreună cu C.S., cetățean al Republicii Moldova, în vârstă de 35 de ani.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au constatat că M.C. nu deţine permis de conducere valabil pentru categoria „E”, necesar pentru a putea conduce ansamblul de vehicule respectiv, al cărui proprietar este C.S., care era pasager.

Cu privire la cele constatate, proprietarul ansamblului rutier în cauză, a declarat că i l-a încredințat prietenului său să-l conducă deoarece se simțea obosit.  

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv şi încredinţarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că nu posedă permis de conducere, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

*La scurt timp, un alt echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul aceluiași sector a oprit, pentru control, în localitatea de frontieră Scânteiești un autoturism marca Opel, înmatriculat în România, condus de un gălățean, în vârstă de 60 de ani.

Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au observat că bărbatul emana o puternică halenă alcoolică, motiv pentru care a fost solicitat un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Galați, în vederea testării cu aparatul etilotest. Rezultatul testării bărbatului a fost de 0,48 mg/l  alcool pur în aerul expirat.

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, persoana în cauză a fost condusă la Spitalul Clinic de Urgență “Sf. Apostol Andrei” din Galați, pentru a i se preleva probe biologice în vederea stabilirii concentraţiei de alcool în sânge.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80g/l alcool pur în sânge.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img