miercuri, 24 aprilie, 2024

Infractiuni la regimul rutier constate de politistii vasluieni

Distribuie:

Publicat:

Politistii vasluieni efectueaza cercetari fata de mai multe persoane depistate zilele trecute, pe drumurile publice ale judetului Vaslui, incalcand prevederile legale in vigoare.

In noaptea de 22/23 iulie, ora 03:25, politisti din cadrul Politiei Municipiului Vaslui – Sectia 2 Politie Rurala Vaslui, aflati in exercitarea atributiilor de serviciu pe drumul judetean DJ 246, pe raza localitatii Protopopesti, comuna Tacuta, judetul Vaslui, au oprit in trafic, pentru control, un autoturism inmatriculat in judetul Vaslui, al carui conducator se afla sub influenta bauturilor alcoolice.
 Barbatul in varsta de 22 de ani, din Sofieni, comuna Tacuta, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultand o valoare de 0,94 mg/l alcool pur in aerul expirat. In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat ca barbatul nu avea eliberat permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodata, politistii efectueaza cercetari pentru a stabili modalitatea in care i-a fost incredintat autoturismul spre a fi condus, in conditiile in care proprietarul (un barbat de 44 de ani din Sofieni) se afla in autoturism in calitate de pasager, la momentul depistarii.

 In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunilor de ”conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice”, ”conducerea unui vehicul fara permis de conducere” si ”incredintarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere unei persoane despre care stie ca nu poseda permis de conducere”

**
In data de 23 iulie a.c., ora 07:30, politisti din cadrul Serviciului Rutier Vaslui, aflati in exercitarea atributiilor de serviciu pe drumul european DE581, pe raza comunei Banca, judetul Vaslui, au depistat un autovehicul inmatriculat in municipiul Bucuresti, implicat intr-un eveniment rutier fara victime omenesti, in zona kilometrului 91. Intrucat conducatorul autovehiculului (barbat in varsta de 44 de ani, din comuna Rosiesi, judetul Vaslui) emana halena alcoolica, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultand o valoare de 0,89 mg/l alcool pur in aerul expirat. Ulterior, soferul a fost condus la spital in vederea recoltarii de probe biologice.
 In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de ”conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice”.

***
In aceeasi zi, 23 iulie a.c., ora 21:20, politisti din cadrul Politiei Municipiului Barlad – Sectia 7 Politie Rurala Banca, aflati in exercitarea atributiilor de serviciu pe drumul judetean  DJ 244 A, pe raza localitatii Rosiesti, judetul Vaslui, au oprit in trafic, pentru control, un autoturism inmatriculat in Marea Britanie, al carui conducator emana halena alcoolica.

 Barbatul in varsta de 44 de ani, din municipiul Vaslui, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultand o valoare de 0,87 mg/l alcool pur in aerul expirat. Ulterior, soferul a fost condus la spital in vederea recoltarii de probe biologice.

 In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de ”conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice”.

*** *
In noaptea de 23/24 iulie, ora 02:20, politisti din cadrul Politiei Municipiului Husi – Sectia 4 Politie Rurala Husi, aflati in exercitarea atributiilor de serviciu pe drumul judetean DJ 284, pe raza localitatii Duda, comuna Duda-Epureni, judetul Vaslui, au oprit in trafic, pentru control, un autoturism inmatriculat in judetul Vaslui, condus de o barbat de 20 de ani, din localitatea Duda.
   In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat ca barbatul nu avea eliberat permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de ”conducerea unui vehicul fara permis de conducere” .

              Politistii rutieri vasluieni atrag atentia asupra importantei respectarii regulilor de circulatie si, in special, asupra celor referitoare la conducerea sub influenta bauturilor alcoolice :

Nu va urcati la volan daca ati consumat bauturi alcoolice!

Consumul de alcool scade capacitatea de reactie si de manevrare a autovehiculului, deregland raspunsul la stimulii optici si auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atentia, reflexele si viteza de executie a miscarilor.

Pe langa posibilitatea producerii unui accident rutier, soferii care conduc sub influenta bauturilor alcoolice trebuie sa stie ca risca si inchisoarea de la unu la cinci ani sau amenda, aceasta fiind pedeapsa prevazuta de lege pentru cei depistati in trafic cu o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange. Totodata, pe timpul cercetarii, permisul este retinut, fara drept de circulatie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img