News Flash:

INFRACTORUL Constantin Costantinescu.Edilul barladean a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare

21 Februarie 2015
3228 Vizualizari | 0 Comentarii
Edilul barladean CONSTANTIN CONSTANTINESCU,a incheiat cu procurorii ieseni un acord de recunoastere a vinovatiei.Aceasta intelegere a fost facuta pe data de 12 februarie.Pe data de 13 februarie acesta a anuntat ca va demisiona din cauza problemelor de sanatate.

Conform unui comunicat de presa emis de catre Curtea de Apel Iasi se fac urmatoarele precizari:

La data de 12.02.2015, la sediul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi a fost incheiat un de ACORD DE RECUNOASTERE A VINOVATIE, intre procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi si inculpatul Constantinescu Constantin, cercetat in stare de libertate sub aspectul savarsirii infractiunii de conflict de interese, prevazuta de art. 301 alin. in forma continuata (doua acte materiale din datele de 19.03.2012 si 04.04.2012), prevazuta de art. 301 C.penal, cu aplicarea art 35 al. 1 C.penal si a art 5 alin 1 C. penal  si sanctionata cu o pedeapsa de 1-5 ani inchisoare, in conformitate cu art. 48 si urm. din Cod. Pr. Pen, la initiativa inculpatului Constantinescu Constantin, avand ca obiect recunoasterea comiterii faptei si acceptarea incadrarii juridice pentru care a fost pusa in miscare actiunea penala.

In fapt, s-a retinut ca numitul Constantinescu Constantin, in calitate de primar al mun. Barlad:

- a aprobat Raportul procedurii de atribuire nr. 4357 din data de 19.03.2012  prin care a fost declarata oferta castigatoare a contractului de achizitie publica avand ca obiect „Lucrari de executie a strazilor dion cartierele Deal II, Tuguiata II, Bariera Puiesti, Complex Scolar, Trestiana, Extindere Cartier Complex Scolar” ca fiind cea depusa de Asocierea dintre SC URBAN PROIECT SA si SC TRANSMIR SRL reprezentata de SC TRANSMIR SRL in calitate de lider al asocierii cu o propunere financiara de 31.999.653,33 lei.

- a incheiat  contractul de lucrari numarul 17 din data de 04.04.2012 intre Municipiul Barlad si SC TRANSMIR SRL in calitate de lider al asocierii dintre SC URBAN PROIECT SA si SC TRANSMIR SRL, avand ca obiect executarea si finalizarea „Lucrari de executie a strazilor dion cartierele Deal II, Tuguiata II, Bariera Puiesti, Complex Scolar, Trestiana, Extindere Cartier Complex Scolar” si pretul de  de 31.999.653,33 lei. Inculpatul a efectuat astfel acte  prin care se produce un folos material pentru cele doua societati comerciale cu care s-a aflat anterior in relatii comereciale si din partea carora a beneficiat de foloase materiale prin intermediul SC CONSTRUCTII CONSULT SRL, societate la care a fost asociat si administrator din data de 25.06.1991 (data inscrierii societatii in RC) pana la data de 05.08.2004 si ulterior doar asociat unic si apoi majoritar pana la cesionarea partilor sociale catre concubina sa, numita Negru Cristina.

Acordul de recunoastere al vinovatiei a fost inaintat la Judecatoria Barlad, pentru validare.

Edilul municipiului Barlad-Constantin Constantinescu- alias TITI JUPANU,a primit o condamnare de 1 an de inchisoare cu suspendare pentru infractiunea de conflict de interese.
 


Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1218 (s) | 23 queries | Mysql time :0.042075 (s)