vineri, 29 martie, 2024

Infrangere pentru ISIS : a fost nevoit sa-si mute cartierul general

Distribuie:

Publicat:

Intr-o miscare care ar putea afecta ofensiva Raqqa prelungita, teroristii ISIS si-au mutat cartierul general din Siria in provincia de est Deir ez-Zor, a raportat Fox News, potrivit unor surse din cadrul apararii americane. Jihadistii si comandamentul lor militar se afla acum centrati la aproximativ 140 de kilometri sud-est de orasul Raqqa, conform presei din SUA. Miscarea s-a produs in urma presiunii sporite din partea luptatorilor sirieni sustinuti de armata americana. Astfel, guvernul ISIS nu se mai afla in Raqqa

La sfarsitul lunii martie, coalitia americana a anuntat ca in Raqqa au fost prezenti aproximativ 3.500 de luptatori, acestia reprezentand forta principala a grupului terorist in Siria. Orasul cu o populatie de aproximativ 300.000 de persoane a fost capturat de teroristi in 2013.

Dar sute de “birocrati” din ISIS au parasit fortareata terorista in ultimele doua luni pentru a se muta in orasul Mayadin detinut de gruparea terorista, au declarat oficialii Fox News, adaugand ca aceasta miscare a fost urmarita de catre dronele militarilor americani. Mayadin se afla la aproximativ 40 de kilometri de orasul inconjurat Deir ez-Zor. In Deir ez-Zor au avut loc unele dintre cele mai sangeroase lupte si masacre din Siria, care, de asemenea, au fost subestimate de mass-media.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img