joi, 28 martie, 2024

Ingrediente care trateaza acneea si previn ridurile in acelasi timp

Distribuie:

Publicat:

Cosurile sunt o povara pentru cele mai multe femei si dupa varsta adolescentei, iar hormonii sunt responsabili pentru aparitia lor.
Din fericire, exista ingrediente care trateaza in acelasi timp acneea, dar si ridurile care incep sa se formeze.

Cand vine vorba de imbatranirea pielii, sunt lucruri pe care le poti combate si altele pe care nu le poti schimba. Îmbatranirea cronologica este inevitabila si reprezinta un set de schimbari care apar odata cu trecerea timpului. "Pe masura ce trecem prin procesul de imbatranire cronologica, se intampla patru procese majore la nivelul pielii si al fetei: scaderea colagenului, scaderea elastinei, a grasimii si intr-un final a masei osoase", declara medicul dermatolog Joyce Imahiyerobo.

Celalalt tip de imbatranire se numeste imbatranire intrinseca si este un proces ceva mai complicat, pe care de obicei il provocam. Se refera la impactul mediului asupra pielii, precum expunerea la razele UV ale soarelui (ce provoaca fotoimbatranirea), la impactul a ceea ce bem, mancam sau a altor obiceiuri care pot fi daunatoare, precum fumatul. Acesti factori externi scad productia de colagen, rezultatul fiind o piele cu mai multe riduri, aparitia petelor pigmentare si a pielii cu aspect neuniform. Îmbatranirea prematura a pielii nu poate fi prevenita 100% si nici nu este reversibila, dar ai capacitatea de a-i controla efectele intr-o oarecare masura. 

Ingredientele pe care le folosesti zilnic in produsele tale de ingrijire sunt capabile sa reduca efectele imbatranirii si sa previna imperfectiunile. Iata patru ingrediente cosmetice care trateaza acneea si previn ridurile:

Retinolul. Acest ingredient antirid este recunoscut ca fiind cu adevarat miraculos de majoritatea dermatologilor. Atat cremele cu retinol care pot fi cumparate din magazine, cat si cele cu retinoizi, care sunt mai puternice si se elibereaza de la farmacie numai cu reteta, stimuleaza procesul de reinnoire celulara, stimuleaza productia de colagen, trateaza petele pigmentare si acneea. "Includerea retinolului in tratamentul de ingrijire a pielii inseamna mai putine puncte negre si comedoane, dar si mai putine linii fine sau riduri", declara medicul Joyce Imahiyerobo pentru self.com.

Acidul glicolic. Acest membru al familiei de alfa hidroxi acizi este derivat din fructe si este ideal pentru toate tipurile de piele, fiind sigur chiar in timpul sarcinii si alaptarii, spre deosebire de retinol. "S-a demonstrat ca acidul glicolic este eficient in tratarea acneei, in special datorita capacitatii sale de a imbunatati reinnoirea celulara si de a indeparta celulele moarte de piele", declara dermatologul Melanie D. Palm. "De asemenea, sunt o multime de studii care sustin eficienta antiimbatranire a acidului glicolic prin uniformizarea culorii si texturii pielii, stimularea productiei de colagen si imbunatatirea per ansamblu a aspectului pielii", adauga specialistul.

Acidul salicilic. Acidul salicilic este un ingredient clasic in combaterea acneei. Este considerat a fi un foliculotropic, ceea ce insemna ca este atras in foliculii de par, care sunt punctele de plecare in formarea cosurilor. "Acidul salicilic elimina celulele moarte de piele din foliculul de par si din canalele glandelor de sebum care duc la aparitia acneei. Este deosebit de eficient in eliminarea hiperpigmentarii cauzate de acnee, in special in cazul pielii inchise la culoare", spune dr. Palm. "Printre proprietatile sale antiimbatranire se numara capacitatea de a imbunatati culoarea pielii si capacitatea de stimula productia de colagen."

Acid azelaic. "Acidul azelaic este un acid care apare in mod natural in orz, secara si alte cereale, avand proprietati antioxidante, antibacteriene si comedolitice", ceea ce inseamna ca previn blocarea porilor si aparitia cosurilor, explica dr. Imahiyerobo. Cand vine vorba de prevenirea semnelor de imbatranire, acidul azelaic are proprietati de iluminare a pielii. Este eficient pentru tratarea petelor pigmentare provocate de hormoni, problema cunoscuta drept melasma, sau cele provocvate de expunerea excesiva la soare. "Are si un efect antioxidant, ceea ce inseamna ca previne efectul nociv al radicalilor liberi asupra pielii, prevenind astfel liniile fine si ridurile", adauga medicul, potrivit eva.ro.
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img