sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Ingredientul ascuns din bere, despre care majoritatea oamenilor nu stiu

Distribuie:

Publicat:

Care sunt ingredientele unei beri? Hamei, malt, orz, apa, drojdie – acestea ar fi cateva dintre cele care vin in mintea celor care au consumat (sau nu) bautura. Mai putin cunoscut este insa faptul ca berea la halba contine o substanta extrasa din peste si, potrivit BBC, organizatii interntionale solicita producatorilor de bere sa investigheze alternative pentru aceasta, din cauza problemelor de etica ale consumatorilor vegani.

Se pare ca ihtiocolul (cleiul de peste – extras din vezica pestilor) se afla pe pe lista de ingrediente a berii la halba si este foarte probabil sa se regaseasca si in berea pe care ati consumat-o dvs. astfel de-a lungul timpului. Inca din secolul XIX, acest ingredient a fost folosit in scopul cresterii claritatii berii. Totodata, o face mai luminoasa si, astfel, mai atragatoare pentru consumatori. Ingredientul este folosit de producatorii de bere, fie ca vorbim despre gigantii in domeniu sau despre microberarii.

Prezenta acestui ingredient a devenit insa o problema pentru vegetarieni si vegani,  multi dintre ei nu au realizat pana acum ca trebuie sa fie atenti la acest aspect.

Exista insa berarii care au renuntat deja la acest ingredient. Spre exemplu, beraria Twisted Barrel din Anglia a decis sa nu foloseasca acest ingredient la scurt timp dupa fondarea companiei, in 2014. Fondatorul acestei companii, Tim Boswarth, a devenit vegan in urma cu doi ani si a declarat pentru BBC ca a fost socat atunci cand a aflat despre acest ingredient.

”Este destul de dezgustator daca stai sa te gandesti, chiar si pentru oamenii care consuma carne; este pur si simplu un lucru despre care nu se discuta.Nimeni nu vrea sa se promoveze prin a spune ca filtreaza berea prin intermediul pestilor morti”, a declarat el in interviul acordat BBC.

In afara de aspectele etice care tin de veganism, producatorul a observat ca acest ingredient altereaza si aroma berii. ”Din ce in ce mai multi oameni stiu acum ca berea nu trebuie sa fie clara – nu conteaza cum arata, iar cleiul de peste este folosit doar din considerente estetice.”

In prezent, organizatii internationale au solicitat producatorilor de bere sa caute alternative pentru inlocuirea acestui ”ingredient ascuns”.

sursa: businessmagazin.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img