marți, 19 martie, 2024

Ingredientul banal care face orice salata la sanatoasa

Distribuie:

Publicat:

O cercetare recenta efectuata de Centro Americano Nutricional del Huevo a arata ca oul aduce beneficii suplimentare unei banale salate, deoarece potenteaza absorbtia de carotenoide (pigmenti care contin vitamina A) a corpului uman.

Carotenoidele sunt cele care dau o culoare determinata legumelor. “O salata cu legume de diferite culori ofera corpului mai multe tipuri de carotenoide: betacaroten, luteina, zeaxantina si licopen. Lipidele pe care le contine oul potenteaza absorbtia de carotenoide”, sustine nutritionistul Wayne Campbell, potrivit ABC.

Jung Eun Kim sustine ca una din marile probleme actuale este ca populatia nu mananca suficiente verdeturi, iar atunci cand mananca salata o asezoneaza cu sosuri sau dressinguri calorice, care o fac sa-si schimbe gustul si sa devina chiar mai calorica decat un hamburger cu branza.

Este important prin urmare sa fie adaugat un ou fiert la salata, nu doar pentru ca ii ofera un gust deosebit, ci si pentru ca este slab caloric (70 de calorii daca este fiert). “Oul este un aliment bogat in nutrienti care contine aminoacizi esentiali, grasimi nesaturate si vitamine din grupa B”, mai spune Kim. La randul sau, Campbell aminteste ca pentru a fi cat mai benefic pentru sanatate oul trebuie consumat intreg, atat galbenusul cat si albusul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img