joi, 28 martie, 2024

Ingrid Mocanu da de PAMANT cu Orban dupa ce a INSTIGAT la nerespectarea deciziilor CCR: Nu ai majoritate? Lasa-i pe cei care au

Distribuie:

Publicat:

Avocata Ingrid Mocanu atacă dur guvernul Orban, pe care îl avertizează că indiferent de contextul în care o țară este guvernată, respectarea Constituției nu poate fi negociabilă. Mocanu spune că PNL trebuie să renunțe la guvernare dacă nu are majoritate pentru a trece legi și astfel se vede nevoit să legifereze prin ordine de ministru care se dovedesc a fi neconstituționale.

"Demență generalizată sau stat eșuat?

Știți bine că nu sunt conspiraționistă, știu că virusul există, că este dur și că poate ucide, inclusiv persoane tinere, fără comorbidități. V-am spus că deja cunosc persoane care au decedat și care au avut efecte grave. Și nu, nu se dau bani pentru morți declarați de Covid.

DAR… nu poți NICIODATĂ, dar NICIODATĂ să arunci la coș Constituția, să spui despre ea că nu trebuie aplicată la momentul ăla sau ăla. Limitarea/restrângerea de drepturi nu se face decât prin LEGE, că așa spune Legea Fundamentală și asta știe orice student de Anul I. Și asta ți-a spus CCR: de ce nu ai dat lege?

Soluția în statele de drept NU este să încalci Constituția când crezi tu, Guvern, că nu ”se merită” să o respecți: faci ce zice CCR, indiferent cât de dificil ți-ar fi! Nu ești în stare că nu ai majoritate care să îți treacă legile? Lasă-i pe ăia care au dacă îți pasă de sănătatea cetățenilor țării tale, așa cum pretinzi.

Scelerarea românească e de două feluri: unii urlă că nu au nevoie de măsuri că nu e Covid, alții că nu au nevoie de Constituție, că nu le trebuie democrație.

Sunteți bine cu căpuțu'?

PS – a nu se înțelege de aici că aș crede despre ”gurul” Ciolacu că ar ști ce caută el în viața lui, spun doar că are majoritate… sau cel puțin așa pare", scrie Ingrid Mocanu pe Facebook.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img