marți, 23 aprilie, 2024

Inlocuieste cafeaua cu aceasta licoare minune care topeste grasimea, incetineste imbatranirea si combate cancerul

Distribuie:

Publicat:

Considerat astazi o bautura-minune, bogata in antioxidanti, aminoacizi, minerale si vitamine si folosit in trecut de catre calugarii budisti in cadrul ritualului de meditatie, ceaiul Matcha contine de sase ori mai multi antioxidanti decat fructele goji, de sapte ori mai multi decat ciocolata neagra si de 17 de ori mai multi antioxidanti decat afinele.

„Acest lucru nu este un ceai, este o minune!”, spun unii dintre cei care au facut dim Matcha obisnuinta. Este un ceai verde din frunze uscate si macinate sub forma de pulbere. Ceaiul Matcha poate fi consumat ca ceai, sau incorporat in preparate culinare si pentru frumusete. Se consuma amestecat cu apa fierbinte. Practic se consuma intreaga frunza de ceai, iar acest lucru vine cu o multime de beneficii pentru sanatate (antioxidanti si tone de vitamine) si cu un gust uimitor.

Este aproape fara calorii (3 per gram) si te face sa te simti minunat, aproape instantaneu. E un energizant perfect, extrem de activ si eficient, fara efectele negative ale cofeinei. Da energie treptat, constant si pe parcursul unei zile intregi. Are un continut de cinci ori mai bogat in L-teanina, un aminoacid rar, comparativ cu alte tipuri de ceai, Matcha ofera o stare de relaxare, stimuland totodata functiile creierului. L-teanina ajuta memoria, capacitatea de invatare, anuland totodata si efectele adverse ale cafeinei, un compus natural al ceaiului verde.

O singura cana de ceai Matcha consumata zilnic ajuta organismul in cinci moduri diferite. Un prim avantaj al consumului unui astfel de ceai aromat consta in stimularea metabolismului. Studiile au aratat ca cei care consuma Matcha zilnic, slabesc cu 25% mai repede decat persoanele care nu au consumat acest ceai.

in plus, Matcha nu prezinta efecte adverse, precum cresterea tensiunii arteriale sau batailor inimii. Substanțele vindecatoare din Matcha lupta impotriva cancerului. Totul se datoreaza unui antioxidant extreme de puternic – epigalocatechingalate – un compus cu proprietați anticancerigene, care lupta impotriva radicalilor liberi din organism. Ceaiul Matcha

Cofeina din Matcha energizeaza organismul in mod natural, astfel ca poate fi consumat la fel de bine in locul cafelei. Mai mult, menținerea unui nivel ridicat de energie in corp nu se datoreaza doar cafeinei, ci si altor substanțe cu proprietați asemanatoare.

Grație proprietaților antioxidante, ceaiul Matcha ajuta la incetinirea prcesului de imbatranire a pielii, protejand-o de efectele nocive ale razelor UV. Clorofila din compoziția ceaiului elimina toxinele din organism, detoxifiindu-l. Prin urmare, ceaiul Matcha lupta cu cancerul, stimuleaza metabolismul, arde grasimile, detoxifica organismul, asigura un ten luminos, lupta cu bacteriile si virozele, scazand, in acelasi timp, nivelul colesterolului si asigurand plinul de energie.

Prepararea ceaiului necesita o modalitate speciala, fara de care bautura nu ar deține toate calitațile curative. Asadar, amestecand cu un tel din bambus, se va obține o bautura cremoasa si unica: 1. Se adauga o lingurița de Matcha (0,6 – 0,8 gr.) intr-o ceasca, dupa care se toarna cu grija apa fierbinte de 60 de grade Celsius (60 ml.) 2. Cu ajutorul telului din bambus se amesteca pudra, pana cand se va forma spuma Matcha 3. Dupa aproximativ 15 minute se poate servi o ceasca de Matcha.
 
Majoritatea celor care consuma Matcha servesc 1 – 2 cesti pe zi, insa incepatorilor le este recomandat consumul unei singure cesti, zilnic. Pana in prezent, nu a fost adus la cunostința nici un supradozaj Matcha.

Matcha poate fi gasit in magazinele naturiste, in ceainarii sau in magazinele online specializate. sursa: doctorulzilei.ro

A.D.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img