vineri, 29 martie, 2024

Inspectia Judiciara propune ca presa sa nu mai aiba acces la documente din cursul unei anchete

Distribuie:

Publicat:

Inspectia Judiciara a facut, la sfarsitul anului 2016, controale la instante si parchete, privind modul de lucru cu mass-media. Inspectorii au constatat mai multe nereguli, recomandand procurorilor sa informeze asupra cercetarilor printr-un simplu comunicat, cu protejarea datelor personale.
Inspectorii propun “analizarea oportunitatii modificarii Ghidului privind relatia dintre sistemul judiciar din Romania si mass-media, respectiv a dispozitiilor art. 27, in sensul de a nu se mai permite eliberarea niciunui act din cursul urmaririi penale”.
In acest caz ar urma publicul sa fie informat de o ancheta printr-un comunicat de presa care sa fie elaborat cu protejarea datelor cu caracter personal, indiferent de calitatea acestora, in care sa fie descrisa pe scurt fapta si incadrarea juridica, urmatoarea informare urmand sa fie facuta atunci cand ancheta este solutionata.
Astfel, in intervalul 02 noiembrie-15 decembrie 2016 s-au facut controale la unitatile de parchet, fiind vizata perioada 01 ianuarie 2015-semestrul I 2016. Mediafax.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img