marți, 16 aprilie, 2024

Inspectoratul de Jandarmi Judetean Vaslui: „Ziua Stafetei – acum decid eu!”-FOTO

Distribuie:

Publicat:

Ziua Internationala a Drepturilor Copilului semnifica aniversarea semnarii Conventiei cu privire la drepturile copilului, document semnat pe 20 noiembrie 1989. In Romania, Fundatia „Terre des hommes” si partenerii sai dedica aceasta zi participarii copiilor cu ocazia actualei initiative denumita „Ziua Stafetei – acum decid eu!”.

 Copiii si tinerii participanti pot alege si pot explora meseriile visate, avand posibilitatea de a prelua „stafeta” de la mentorul profesionist din diverse domenii. Pe parcursul acestei experiente, copiii pot experimenta, pot decide, pot inlocui in mod concret profesionistii la locul lor de munca.

Astfel, miercuri,18 noiembrie, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Vaslui, s-a desfasurat o actiune in sprijinul acestei initiative, in cadrul careia jandarmii au  prezentat exercitii demonstrative cu tehnica din dotare, iar in cadrul expozitiilor, aproximativ 100 de adolescenti din liceele „Anghel Rugina” si „Emil Racovita”, au luat contact cu tinuta si materialele specifice.

 La finalul activitatii, grupa conductori caini serviciu a prezentat exercitii de dresaj canin: deplasarea alaturi de conductor, exercitii de disciplina, intoarcerile, imobilizarea unei persoane violente cu ajutorul cainelui de serviciu, elemente de dresaj recreativ.

Atat elevii cat si cadrele didactice participante, au apreciat  activitatea desfasurata si si-au manifestat interesul pentru continuarea acestor intalniri.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img