sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova: 29 misiuni din care 15 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă şi 14 cazuri SMURD.

Distribuie:

Publicat:

În perioada 06 – 07 decembrie, s-au înregistrat 29 misiuni din care 15 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă şi 14 cazuri SMURD.

Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea a trei incendii, trei misiuni (măsuri suport COVID), două recunoaşteri, precum şi în alte şapte intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane din locuinţe, asigurare zonă accidente rutiere etc. 14 persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD.

De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat două misiuni de recunoaştere în teren la secţiile ATI din judeţ, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
Pompierii prahoveni au fost mobilizaţi pentru asigurarea măsurilor specifice la patru accidente rutiere produse pe DN1B – în localitatea Mizil, DN1 – Băneşti, Păuleşti şi DN 1 – în dreptul localităţii Gorgota.

La evenimentul din Mizil au fost implicate un autotren şi două autoturisme în care se aflau patru persoane. În urma impactului un bărbat de 39 de ani a rămas încarcerat. A fost extras în cel mai scurt timp dintre fiarele contorsionate ale turismului. Bărbatul prezenta un traumatism facial şi unul toraco-abdominal, fiind transportat de urgenţă la spital. Celelalte trei persoane au fost evaluate medical, însă au refuzat transportul la spital.

Un alt incident a avut loc pe DN1 în dreptul localităţii Băneşti. Un autotren fără încărcătură şi o autoutilitară cu materiale plastice au intrat în coliziune, rezultând o victimă de 35 de ani, preluată de către un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

În localitatea Păuleşti, două turisme în care se aflau doar conducătorii auto s-au ciocnit, unul dintre şoferi a fost rănit şi transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe din Ploieşti.

Alte două autoturisme în care se aflau nouă persoane au intrat în coliziune pe DN1 la Potigrafu, însă a fost doar o tamponare, fără a fi înregistrate victime.

O familie din localitatea Cocorăştii Colţ a rămas fără acoperiş deasupra capului în pragul iernii, după ce un incendiu puternic a mistuit locuinţa acestora. Evenimentul s-a produs luni după-amiaza, în jurul orei 15:30.
Imediat, după producerea tragediei pentru gestionarea operativă a situaţiei au fost mobilizate patru autospeciale de lucru cu apă şi spuma, o ambulanţă SMURD şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă. La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta violent şi generalizat la o locuinţă cuprinzând şi acoperişul celei de-a doua, precum şi două anexe gospodăreşti pe o suprafaţă de aproximativ 160 mp.
Vâlvătaia a fost declanşată, cel mai probabil, din cauza unui coş de fum amplasat ori neprotejat termic faţă de materiale combustibile.

În ultimele 24 de ore pompierii militari au lichidat un incendiu în localitatea Ceraşu provocat, cel mai probabil de coşul de fum necurăţat, defect, amplasat ori neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile. Salvatorii au localizat şi lichidat incendiul înainte ca acesta să provoace pagube materiale însemnate.

! Este IMPORTANT să apelezi la un coşar autorizat pentru curăţarea corectă a coşului de fum evitând astfel producerea unor accidente grave precum intoxicaţia cu monoxid de carbon, incendiile la locuinţă sau chiar decesul!

În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizaţi pentru a acţiona cu operativitate în sprijinul semenilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img