News Flash:

Inspectorii de munca au inceput controalele "anti-canicula"!

27 Iunie 2013
2772 Vizualizari | 0 Comentarii
itm vaslui
Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Vaslui a început sa îi verifice pe angajatori daca respecta prevederile legale pentru salariati pe timp de canicula.

Ciar daca indicele de disconfort termic nu a fost depasit, temperaturile ridicate din ultimele zile i-au determinat pe inspectorii de munca sa înceapa verificarile pentru a vedea daca angajatorii îsi protejeaza salariatii de caldura.  Practic, aceste verificari suplimenteaza controalele zilnice sau tematice pe care reprezentantii ITM le fac.

"Angajatorii trebuie sa respecte prevederile legale în ceea ce priveste conditiile de munca pe timpul caniculei. Este vorba, pentru început, despre muncitorii care lucreaza afara, în domenii ca agricultura, construttii sau drumuri, nu în interior", a precizat Aniela Adimi, inspector sef adjunct de securitate si sanatate în munca în cadrul ITM Vaslui.  Potrivit legii, angajatorii sunt obligati ca, în zilele în care temperaturile depasesc 37 de grade Celsius, în agricultura, pe santierele de constructii, în halele industriale care nu au posibilitatea asigurarii unor conditii de microclimat corespunzator, activitatea se va desfasura dimineata si seara.

itm vaslui controale vaslui
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1148 (s) | 23 queries | Mysql time :0.037251 (s)