joi, 28 martie, 2024

Inspectorii ISU au facut PRAPAD pe LITORAL! Amenzi URIASE pentru proprietarii CLUBURILOR

Distribuie:

Publicat:

Peste 60 de unitati de pe litoral, printre care hoteluri, pensiuni, cluburi, au fost verificate in perioada 15 -25 iunie, de catre reprezentanti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, fiind date 90 de amenzi, in valoare de peste 100.000 de lei, fiind identificate si 34 de obiective care functionau fara autorizatie de securitate la incendiu, printre deficientele descoperite fiind instalatii tehnice cu defectiuni sau lipsa mijloacelor tehnice de prima interventie.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, in perioada 15 – 25 iunie, au fost verificate 60 de hoteluri, pensiuni, baruri, terase, cluburi si parcuri de distractii, in urma carora au fost date 90 de amenzi in valoare de 108.500 lei.

“De mentionat este faptul ca pe langa controalele tematice planificate s-au executat si controale inopinate, pe timpul zilei si pe timpul noptii. In urma actiunilor preventive au fost identificate 34 obiective care functionau fara obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu. In teren, personalul specializat nu a identificat nereguli grave care sa impuna aplicarea masurii complementare de inchidere a functionarii”, se precizeaza in comunicatul IGSU.

Principalele deficiente descoperite in urma controalelor au vizat documentele de organizare a apararii impotriva incendiilor, exploatarea instalatiilor tehnice cu defectiuni sau improvizatii, lipsa mijloacelor tehnice de prima interventie, nerespectarea reglementarilor si masurilor specifice de aparare impotriva incendiilor la exploatarea centralelor termice.

Pe timpul activitatilor preventive, au fost derulate instruiri cu personalul aflat la locul de munca si turisti, fiind distribuite peste 1.400 materiale informative.

Pentru sustinerea activitatilor de control, Inspectia de Prevenire a ISU Constanta beneficiaza de sprijinul echipelor de inspectori de la alte unitati din tara, fiind astfel acoperit un numar mult mai mare de constructii verificate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img