News Flash:

Institutul Social Democrat 'Ovidiu Sincai' despre pensiile speciale:"Un gest inadecvat si inoportun din punctul de vedere politic"

18 Iunie 2015
1438 Vizualizari | 1 Comentarii
Institutul Social Democrat 'Ovidiu Sincai' considera ca recenta adoptarea a pensiilor speciale pentru parlamentari reprezinta un gest inadecvat si inoportun din punctul de vedere politic, un gest care se departeaza de valorile si principiile social-democrate autentice.

 "Social-democratia fundamentata pe principiile libertatii, dreptatii sociale, echitatii, egalitati de sanse si solidaritatii nu are si nu poate avea nimic in comun cu un astfel de gest. Credem ca nu era si nu este momentul pentru o asemenea decizie adoptata fara consultare, fara dezbatere publica si fara acordul si aprobarea societatii romanesti! O justa reasezare a intreg sistemului de salarizare si de pensii din zona publica este necesara si importanta, dar ea nu poate fi facuta decat ca intreg, transparent si corect, intr-o dezbatere deschisa cu toti partenerii sociali. Orice incercare de a fragmenta acest proces, de a crea categorii privilegiate, de a lucra cu mai multe viteze este incorecta si distructiva", apreciaza ISD.

De altfel, aminteste sursa citata, initiativa pensiilor speciale pentru parlamentari a primit aviz negativ din partea Executivului.

"Ne intrebam cum poti sa reprezinti Alianta care sprijina Executivul si sa votezi impotriva avizului acestuia? Imposibil de explicat logic si in parametrii bunului simt, macar politic. Un altfel de demers lipsit de responsabilitate nu face decat sa dea apa la moara celor care sustin ca cei mai mari dusmani ai Parlamentului (si implicit ai democratiei) sunt chiar parlamentarii. Nu avem voie si nu putem sa aruncam la cosul de gunoi ultimii 25 de ani din istoria acestei tari! Amintim colegilor nostri ca acest gest nu are nici o legatura cu valorile social-democratiei, cu preocuparea pentru oameni si cu agenda cetatenilor care i-au indrituit sa-i reprezinte in cel mai inalt for legislativ", se arata in comunicatul ISD.

sursa:agerpres.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0943 (s) | 34 queries | Mysql time :0.032842 (s)