joi, 25 aprilie, 2024

Insuficiența cardiacă ucide! Salvează-ți inima. Mergi la medic!

Distribuie:

Publicat:

Fundația Română a Inimii, Societatea Română de Cardiologie, Societatea Națională de Medicina Familiei, Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice, cu sprijinul AstraZeneca, lansează campania „Insuficiența Cardiacă Ucide! Salvează-ți inima. Mergi la medic!” cu scopul de a crește nivelul de recunoaștere a riscurilor și simptomelor asociate insuficienței cardiace și de a informa publicul general cu privire la importanța diagnosticului și tratamentului in stadii incipiente ale bolii.

În România, 4,7% din populația adultă suferă de insuficiență cardiacă, iar 1 din 2 persoane diagnosticate cu această afecțiune decedează în primii 5 ani de la diagnostic. De asemenea, 2 din 3 pacienți cu insuficiență cardiacă sunt reinternați în spital în maxim 1 an de la externare, în condițiile în care 30% din cazuri ajung la spital în stadii agravante ale bolii. Aceste statistici îngrijorătoare arată că insuficiența cardiacă este cea mai gravă boală din spectrul bolilor cardiovasculare, printre cauzele principale fiind diagnosticul tardiv și inițierea tratamentului în stadii prea avansate ale bolii.

“Campania de informare „Insuficiența Cardiacă Ucide! Salvează-ți inima. Mergi la medic!” adresată publicului larg este un demers esențial al comunitării medicale în contextul în care 4,7% din populația adultă a Romaniei suferă de insuficiență cardiacă, iar pacienții sunt diagnosticați și tratați când boala deja este avansată. Aceste acțiuni de informare și educare susțin eforturile pe care întrega comunitate de cardiologi din România le face de a trata pacienții cu terapii inovatoare, care schimbă parcursul bolii. Iar în această privință, a accesului la tratament, avem un pas esential de facut: ca aceste terapii de ultimă generație să fie gratuite pentru pacienții români!” a declarat Prof. Univ. Dr. Dragoș Vinereanu, Președintele Fundației Române a Inimii.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img