vineri, 29 martie, 2024

Intalnire intre Netanyahu si Pompeo: Noi planuri SUA-Israel pentru Orientul Mijlociu

Distribuie:

Publicat:

Secretarul american Mike Pompeo a declarat marți că Statele Unite vor continua să coopereze cu Israelul în ceea ce privește Siria și să contracareze Iranul în Orientul Mijlociu, chiar dacă președintele Donald Trump intenționează să retragă trupele americane din Siria, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

 

Prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat în timpul întâlnirii cu Pompeo în capitala braziliană că intenționează să discute despre intensificarea cooperarea în domeniul serviciilor de inteligence şi operaţiunilor în Siria și oriunde pentru a bloca "agresiunea" iraniană.

În primele sale comentarii publice cu privire la decizia lui Trump, Pompeo a spus că "nu schimbă în niciun fel nimic din ceea ce această administrație desfășoară alături de Israel".

"Campania anti-ISIS continuă, eforturile noastre de a contracara agresiunea iraniană continuă, iar angajamentul nostru față de stabilitatea Orientului Mijlociu și protecția Israelului continuă în același fel în care s-a făcut înainte ca această decizie să fie luată", a spus el.

Trump a anunțat luna trecută că intenționează să retragă trupele americane din Siria, declarând că au reușit în misiunea lor de a învinge organizaţia Stat Islamic și că nu mai erau necesare în țară.

"Avem multe de discutat", a spus Netanyahu, care la fel ca Pompeo se află în capitala braziliană pentru inaugurarea lui Jair Bolsonaro ca noul preşedinte al Braziliei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img