joi, 25 aprilie, 2024

Intampinarea Domnului este praznuita pe 2 februarie. Ce trebuie sa faci ca sa fii sanatos tot anul

Distribuie:

Publicat:

Intampinarea Domnului este praznuita pe 2 februarie, la 40 de zile de la nasterea lui Isus Hristos.

Aceasta sarbatoare ne aminteste de momentul in care Hristos este adus la Templul din Ierusalim de Fecioara Maria si de Iosif pentru implinirea randuielilor Legii.

Conform traditiei iudaice, la 40 de zile de la nasterea pruncului, acesta trebuie adus la Templul sfant, de mama sa, pentru a fi inchinat lui Dumnezeu, cu gandul ca din acesta s-ar putea ridica Mesia. Tot in aceasta zi are loc si curatirea mamei prin aducerea si jertfirea unui miel si a unui porumbel.

Datini si obiceiuri

In credinta populara, ziua de 2 februarie este cunoscuta ca Ziua Ursului sau Stretenia.
Conform traditiei, de Intampinarea Domnului, copiii erau unsi cu seu de urs pentru ca toata puterea ursului sa se transmita celor mici. Cei bolnavi erau afumati cu par de urs, pentru a se insanatosi. Ca in orice zi de sarbatoare, se spune ca nu este bine sa muncesti de Intampinarea Domnului pentru a nu cadea in boala. Iar consumul de miere ar fi aducator de ghinion.

Se mai crede ca tot ice care se nasc sau fac nunti in aceasta zi vor avea parte de multe necazuri.

Mai mult, Ziua Ursului este o zi in care se prevesteste vremea. Se spune ca daca in aceasta zi este soare, ursul iese din barlog si isi vede umbra. Daca se sperie si se retrage, iarna va mai dura inca sase saptamani.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img