sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Intarirea sistemului imunitar: ulei de tamaie aplicat pe talpi

Distribuie:

Publicat:

Cunoscut in vechime ca unul dintre cele mai pretioase uleiuri, valorand mai mult decat aurul, uleiul de tamaie continua sa furnizeze beneficii de exceptie si sanatatii omului contemporan.

Pe langa simbolistica sa religioasa, tamaia este si un vindecator remarcabil. Secolele din urma au generat o cunoastere mai profunda a acestei substante, iar astazi acest asa-numit „rege al uleiurilor” este folosit pe scara larga si pentru tratarea unor afectiuni, ca si pentru mentinerea unui psihic optimist si a unui sistem imunitar puternic. De pilda, simpla inhalare prin difuzor a catorva picaturi de ulei de tamaie poate combate cu succes una dintre cele mai grave boli ale secolului, cu costuri enorme pentru sistemele sociale: depresia. Aplicat pe crestetul capului si in zona urechilor, acest ulei este, totodata, un redutabil remediu antistres. Mai mult, masajul cu una-doua picaturi in zona occipitala si pe tample va genera un spor notabil de putere de concentrare.

Uleiul esential de tamaie are numeroase directii de actiune externa. Una dintre cele mai cunoscute este cea asupra negilor, intalniti in mod frecvent si care provoaca mari neplaceri, inclusiv estetice. Se aplica doua picaturi de ulei de doua ori pe zi, pana la disparitia completa a acestora. De asemenea, unghiile casante, deformate sau cu aspect nesanatos au un dusman in uleiul de tamaie. Se pun doua picaturi pe unghii si la baza lor de trei ori pe saptamana. Petele pielii dispar tot prin aplicarea locala, pe zonele afectate, a doua picaturi de ulei de tamaie, care poate reface imediat si taieturile provocate de barbierit. Totodata, uleiul de tamaie adaugat (doua picaturi) in crema de maini folosita in mod obisnuit va reda hidratarea pielii pe loc, mai ales in sezonul rece, cand mainile sunt expuse frigului. sursa: taifasuri.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img