vineri, 26 aprilie, 2024

Inteligența artificială depășește noi frontiere: ChatGPT a început să scrie legi pentru Congresul SUA

Distribuie:

Publicat:

ChatGPT a devenit un subiect aprins, din prisma realizărilor dar şi a implicaţiilor profunde ce le determină în societate. După ce i s-au dat diverse indicații, acesta a produs orice, de la eseuri la versuri de cântece. Atunci când Buzzfeed a dezvăluit săptămâna aceasta că intenționează să folosească chatbotul pentru a crea texte, acțiunile companiei au crescut cu 150%. Și, ca și cum toate acestea nu ar fi fost de ajuns, un membru al Congresului SUA tocmai a introdus și prima legislație redactată de ChatGPT.

Congresmanul Ted Lieu, un democrat care reprezintă comitatul Los Angeles, a introdus joi acea legislație – mai exact, o rezoluție care este prima din istoria Congresului care a fost redactată de inteligența artificială.

Faptul că este o rezoluție înseamnă că nu este un proiect de lege cu putere de lege, dar, cu toate acestea, acesta ne arată calea de urmat.

Pentru a produce rezoluţia, biroul lui Lieu spune că i-a dat chatbotului ChatGPT următorul mesaj: „Sunteți congresmanul Ted Lieu. Scrieți o rezoluție cuprinzătoare a Congresului care să exprime, în general, sprijinul pentru ca Congresul să se concentreze asupra AI”.

Și iată cu ce a venit chatbotul:

Întrucât, inteligența artificială (AI) are potențialul de a îmbunătăți considerabil viața americanilor și a oamenilor din întreaga lume, prin creșterea productivității, îmbunătățirea asistenței medicale și contribuția la rezolvarea unora dintre cele mai presante probleme ale lumii;

întrucât AI avansează rapid și are potențialul de a schimba modul în care trăim, lucrăm și interacționăm unii cu alții;

întrucât Congresul are responsabilitatea de a se asigura că dezvoltarea și implementarea inteligenței artificiale se face într-un mod sigur, etic și care respectă drepturile și viața privată a tuturor americanilor;

întrucât Congresul are responsabilitatea de a se asigura că beneficiile IA sunt distribuite pe scară largă și că riscurile sunt reduse la minimum:

Continuarea pe stiriepsurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img