miercuri, 24 aprilie, 2024

Interventiile ISU VASLUI din ultimele 24 de ore

Distribuie:

Publicat:

In ultimele 24 de ore, pompierii militari din cadrul  Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Podul Inalt” al judetului Vaslui si Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta au intervenit pentru  localizarea si lichidarea a trei incendii, astfel: 
  
Incendiu la un depozit din Zorleni

            La ora 10.35, pompierii militari au intervenit pentru localizarea si stingerea unui incendiu produs in curtea unei societati comerciale, din localitatea Simila, comuna Zorleni, avand ca domeniu de activitate colectarea  si valorificarea deseurilor si a resturilor reciclabile.
       La locul interventiei s-a deplasat Detasamentul de Pompieri Barlad, cu trei autospeciale de lucru cu apa si spuma, cu douaspezece  subofiteri.  In momentul sosirii la fata locului, incendiul se manifesta cu violenta la un depozit de anvelope si alte resturi  metalice. Pompierii au actionat, concomitent cu realizarea dispozitivului de interventie pentru lichidarea incendiului si pentru  indepartarea din zona de ardere a anvelopelor neincendiate.
         Focul a distrus aproximativ 100 de anvelope de diferite tipuri, 300 kg de deseuri textile si circa 150 kg de alte deseuri combustibile solide. Cel mai probabil, incendiul a fost generat de scanteiele mecanice rezultate in urma taierii cu un flex, fara respectarea normelor de prevenire si stingere a incendiilor, a unor deseuri metalice.
   
Incendiu de casa in comuna Ivanesti
        La ora 18.25, un echipaj de pompieri de la Detasamentul Vaslui a intervenit pentru lichidarea unui incendiu produs la o  casa in localitatea Cosca, comuna Ivanesti. Pentru localizarea si lichidarea acestuia s-a deplasat la fata locului un echipaj, cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma, care a actionat in cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta din comuna. La sosirea la fata locului, incendiul se manifesta atat la acoperisul casei cat si in interior. 

        Flacarile au distrus aproximativ 60 metri patrati acoperis din tabla pe astereala din lemn si circa 30 din planseul din lemn placat cu PVC.  Din primele cercetari, se pare ca imprejurarea determinanta a fost utilizarea unui cos de fum neprotejat corespunzator fata de elementele combustibile ale acoperisului.

Incendiu de casa in comuna Ivanesti
      Ultimul incendiu s-a produs in jurul orei 18.45, in localitatea Costesti din comuna Costesti. La fata locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Detasamentului Vaslui,  cu o autospeciala de stingere, care a actionat in cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta din localitate. In momentul sosirii pompierilor la locul interventiei, incendiul se manifesta, cu flacara deschisa,  in camera de zi si la o portiune din acoperisul casei, cu posibilitate de propagare la intreaga locuinta,  formata din patru camere si un hol. In urma incendiului au ars mobilierul din camera de zi, aparatura electrocasnica si diverse textile, precum si circa zece metri patrati din  acoperisul casei. Se pare ca incendiul a fost generat de jarul cazut din sistemele de incalzire.

           Din fericire,  in urma incendiilor produse nu au fost inregistrate victime.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img