marți, 16 aprilie, 2024

Interventiile pompierilor vasluieni in perioada 15 – 17 aprilie 2017

Distribuie:

Publicat:

 In perioada 15-17 aprilie 2017, pompierii militari din cadrul  Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Podul Inalt” al judetului Vaslui si Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta au desfasurat 82 misiuni, astfel: 
24 misiuni de recunoastere in teren, de instruire si educatie preventiva a populatiei in domeniul situatiilor de urgenta
44  misiuni ale echipajelor S.M.U.R.D. pentru acordarea primului ajutor calificat si asistentei medicale de urgenta;
 6 interventii pentru stingerea incendiilor;
 6 misiuni pentru asigurarea masurilor p.s.i. pe timpul oficierii slujbelor religioase de inviere; 
 o misiune pentru asistenta persoanei;
 o misiune pentru asigurare masuri p.s.i. la un accident rutier.
Incendii
sambata, 15 aprilie, la ora 17.41, pompierii din cadrul Detasamentului Vaslui au intervenit pentru lichidarea unui incendiu produs la un depozit de furaje in localitatea Feresti. Pentru localizarea si lichidarea acestuia s-au deplasat la fata locului un echipaj de stingere cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma si o autospeciala pentru asigurarea rezervei de apa.  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta cu flacara deschisa la depozitul de furaje cu posibilitate de propagare la o locuinta situata la aproximativ cinci metri fata de focar. Au ars aproximativ 2 tone de furaje si s-au degradat alte 2 tone de lucerna si 4 metri liniari de gard, cauza probabila a incendiului fiind folosirea intentionata a sursei de aprindere pentru a genera incendiul;
 
sambata, 15 aprilie, la ora 17.42, Punctul de Lucru Ivanesti a intervenit, in cooperare cu SVSU Ivanesti, pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la un adapost de animale, din localitatea Blesca, comuna Ivanesti. La fata locului s-a deplasat o autospeciala de lucru cu apa si spuma. La sosirea fortelor de interventie la fata locului, incendiul se manifesta la nivelul adapostului de animale si la furajele care erau depozitate in acesta. Flacarile au distrus aproximativ 30 m.p. din acoperisul adapostului de animale, 5 tone de furaje si 20 metri liniari de gard. Au fost salvate locuinta invecinata, un depozit de furaje si 18 capre, imprejurarea determinanta care a generat incendiul a fost utilizarea focului deschis pentru lucrari de igienizare. 
 
duminica, 16 aprilie, ora 01.53, un echipaj de pompieri de la Detasamentul Barlad a intervenit cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje in municipiul Barlad, str. Ion Codrescu, nr. 139. Cauza probabila a producerii incendiulului in urma caruia au ars aproximativ 1 tona de paie si 0,5 tone coceni de porumb a fost folosirea focului deschis in spatii deschise. In urma interventiei operative a echipajului de pompieri a fost salvat un depozit de furaje si un cal.
 
duminica, 16 aprilie, ora 06.37, un echipaj de pompieri de la Detasamentul Vaslui a intervenit cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Ciortesti, comuna Ciortesti, judetul Iasi. La sosirea pompierilor militari incendiul se manifesta la bucataria de vara a locuintei cu suprafata de aproximativ 12 m.p. si la acoperisul locuintei pe aproximativ 10 m.p. In urma producerii incendiului, care a fost lichidat impreuna cu SVSU al comunei Ciortesti, au ars 10 m.p. din acoperisul locuintei, peretii bucatariei si diverse bunuri existente in aceasta, fiind salvata locuinta. Cauza probabila de producere a incendiului a fost jarul cazut din mijlocul de incalzire.
 
luni, 17 aprilie 2017, ora 03.51, pompierii militari din cadrul Detasamentului Barlad au intervenit cu 2 autospeciale de lucru cu apa si spuma si o autospeciala pentru asigurarea rezervei de apa pentru lichidarea unui incendiu produs la o locuinta situata in municipiul Barlad, str. N. Balcescu. La sosirea fortelor de interventie incendiul se manifesta la nivelul acoperisului mansardei cu pericol de propagare la intreaga locuinta. In urma producerii incendiului au ars aproximativ 20 m.p. acoperis mansarda,  20 m.p din acoperisul unei magazii anexa alipita de locuinta, o anexa de aproximativ 6 m.p si diverse bunuri existente in aceasta. Cauza probabila a producerii incendiului a fost un scurt circuit la un conductor electric defect, care alimenta cu energie electrica un hidrofor.
 
luni, 17 aprilie, ora 20.56, pompierii militari de la Sectia Husi au intervenit cu 2 autospeciale de lucru cu apa si spuma pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Cretesti, comuna Cretesti. La sosirea pompierilor militari incendiul se manifesta la o magazie anexa in care functiona centrala termica. Au ars aproximativ 30 m.p. de acoperis din tabla pe lemn de la camera centralei termice si diverse materialele existente in aceasta, cauza probabila de producere a incendiului a fost efctul termic al cosului de fum de la centrala termica neprotejat termic fata de materialele combustibile.
       
Asigurare masuri P.S.I. la accident rutier
sambata, 15 aprilie 2017,  la ora 18.12, un echipaj de pompieri de la Punctul de lucru Murgeni a intervenit pentru asigurarea masurilor p.s.i. la un accident rutier produs pe D.N. 26 pe raza orasului Murgeni in care a fost implicat un autoturism. La sosirea pompierilor autoturismul era cazut in afara partii carosabile. Victima, o femeie in varsta de 25 de ani, a fost gasita constienta fiind preluata de echipajul SAJ.
      
Asistenta persoane
Pompierii militari din cadrul Detasamentului Barlad, au intervenit luni, 17 aprilie 2017, ora 17.13 pentru a facilita transportul unei persoane supraponderale din apartament la echipajul S.A.J.
                                                                                   

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img