News Flash:

Interzisa parcarea pe trotuar.Vezi situatia din Vaslui

15 Ianuarie 2016
1943 Vizualizari | 1 Comentarii
Parlamentarii vor sa dea o lege prin care sa interzica parcarea pe trotuar daca nu poate fi asigurat un spatiu de minimum doi metri pentru pietoni. In judetul Vaslui nu exista trotuar pe care sa nu fie parcate masini.

Spatiul de 1 metru, cat prevede legislatia actuala, este insuficient, mai cu seama pentru persoanele imobilizate in scaune cu rotile sau parintii cu carucioare pentru bebelusi. In multe zone din oras trotuarele sunt ocupate in totalitate de masini. "Eu merg pe carosabil, nu am cum pe trotuar pe aici prin zona asta. Uitati sunt peste zece masini pe trotuar. Asa este tot timpul aici in fata la Judecatorie”, a spus Ana Rosu.

Se intampla asta de ani de zile, iar oamenii par sa se fi obisnuit cu situatia. La randul lor, soferii spun ca efectiv nu au unde sa parcheze. "Au dreptate sI pietonii, dar sI noi soferii. Nu avem vina niciunul dintre noi. Asta e. Sunt prea multe masini sI nu ajung locurile de parcare", spune un sofer. Parlamentarii sustin ca parcarea pe trotuar trebuie sa se faca numai in locurile marcate, iar spatiul de trecere al pietonilor sa nu fie mai mic de doi metri. Actuala lege prevede doar un metru. "... Acest spatiu de numai 1 metru este, evident, insuficient chiar pentru deplasarea a doi pietoni in acelasi sens sau in sensuri opuse si cu totul necorespunzator pentru deplasarea cu un carucior de copii sau deplasarea persoanelor cu dizabilitati in carucioare cu rotile..."(Expunerea de motive a legii). In plus, cei doi metri, ar permite si interventia ambulantei sau a pompierilor in caz de necesitate. Legea urmeaza sa intre in dezbaterea Senatului, in luna februarie, la inceputul noii sesiuni parlamentare.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1296 (s) | 34 queries | Mysql time :0.042504 (s)