joi, 28 martie, 2024

Intestine nesănătoase: Semnele care îți arată că ceva e în neregulă

Distribuie:

Publicat:

S-a spus că intestinul este cel de-al doilea creier al corpului – și când aveți un intestin nesănătos, acesta poate avea un impact asupra întregului corp. Pentru a înțelege de ce se întâmplă acest lucru, trebuie mai întâi să aflăm cum ar trebui să funcționeze un intestin sănătos.

Semne de sănătate intestinală bună

Tractul gastrointestinal începe cu gura și se termină cu anusul. Sarcina sa este de a lua alimente, de a le digera, de a absorbi substanțele nutritive și de a expulza deșeurile rămase. Dar de unde știi dacă funcționează?

„Un intestin sănătos funcționează corect atunci când aveți o mișcare intestinală de până la două ori pe zi, care este bine formată și ușor de trecut”, spune Rosia Parrish, ND, un medic naturist cu sediul în Boulder, Colorado, specializat în Medicina complementară.

Aceste mișcări intestinale zilnice nu trebuie să prezinte simptome precum diaree, constipație și scaune libere. Alte semne ale unui intestin sănătos includ lipsa simptomelor rectale, cum ar fi hemoroizii și simptomele abdominale, cum ar fi gazele, balonarea și durerile abdominale.

„Cu un sistem digestiv funcțional sănătos, nu sunteți reactiv la alimente sau la intrări externe, cum ar fi stresul sau factorii de mediu”, spune dr. Parrish, potrivit doctorulzilei.ro. „De asemenea, aveți mai puțină susceptibilitate la afecțiuni precum afecțiuni ale pielii, afecțiuni autoimune, răspunsuri inflamatorii și alte probleme de sănătate”.

Cotninuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img