joi, 28 martie, 2024

Intoxicatia alimentara: care sunt semnele care ar trebui sa va alerteze

Distribuie:

Publicat:

Simptomele intoxicatiei alimentare. Favorizata de caldura, intoxicatia alimentara apare cel mai adesea dupa consumul de oua, produse lactate sau carne. Sfatul nostru de a o trata imediat si de a consuma preparate sanatoase.

Cel mai frecvent agent patogen confirmat este Salmonella cu 48% din focarele pentru care a fost confirmat un agent. Cei mai des suspectati agenti patogeni au fost Staphylococcus aureus, Clostridium perfringens si Bacillus cereus cu 73% din focarele pentru care a fost suspectat un agent.

Potrivit germenului responsabil, simptomele intoxicatiilor alimentare apar la cateva ore dupa ingestia alimentului contaminat, pana la chiar doua zile mai tarziu.

Simptomele intoxicatiei alimentare. Care sunt semnele care ar trebui sa va alerteze

Intoxicatiile alimentare pot provoca greata, varsaturi, diaree, dureri abdominale, febra si deshidratare. Dar nu toata lumea reactioneaza la fel: unii au doar unul sau doua semne, uneori foarte discrete, in timp ce altii sunt afectati mai brutal. Intensitatea disconfortului variaza in functie de germen si de fragilitatea fiecaruia.

Ce să faci când începe diareea?

În caz de diaree este necesar să începeți prin a pune intestinul în repaus. Nu consumați alimente solide câteva ore sau chiar o zi. Apoi rehidratați-vă bând multe lichide. În cele din urmă, odihniți-vă, dacă este posibil, câteva zile. De cele mai multe ori, ne recuperăm în două sau trei zile.

Cu toate acestea, intoxicațiile alimentare pot fi mai grave pentru cei cu risc (copii, vârstnici, femei însărcinate, bolnavi de cancer). De asemenea, poate duce la complicații, ceea ce face colonul iritabil timp de câteva luni.
Cum să te rehidratezi?

Apa este bună, în special apa plata, dar nu este suficientă. Trebuie să fie îmbogățita cu sare și zahăr, pentru a asigura o hidratare bună. Legume putin sărate și ceaiurile de plante cu miere „merg” destul de bine. Dacă greața este foarte puternică, este mai bine să bei cu înghițitori mici, la intervale regulate.

 

Vivadiva studio

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img