News Flash:

Intr-un final, dupa ani de zile, nu vom mai avea cratere in drumul de la Vama Albitei - FOTO

17 Aprilie 2018
1672 Vizualizari | 0 Comentarii
s604x0 drum Albita3 editat 2018 04 17 at 09 35 23

Cel mai solicitat punct vamal de la granita Romaniei cu Republica Moldova va beneficia de reabilitarea carosabilului, in anul Centenarului Marii Uniri. Lucrarile vor fi efectuate de echipele DRDP Iasi, in baza unui protocol incheiat de Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) si Directia Generala a Finantelor Publice (DGRFP) Iasi, in administrarea careia se afla suprafata de drum supusa reabilitarii. 

Potrivit protocolului semnat luni, 16 aprilie 2018, DGRFP Iasi, in calitate de administrator, „transmite spre folosinta, cu titlu gratuit”, CNAIR, o suprafata de 50.142 mp drum, proprietate publica a statului, situata pe raza comunei Dranceni (localitatea Rasesti, judetul Vaslui), aferenta Biroului Vamal de Frontiera Albita, „pentru asigurarea starii de viabilitate a partii carosabile in vederea desfasurarii circulatiei in conditii de siguranta si asigurarea legaturii cu Republica, pana la frontiera cu aceasta”. 

Protocolul a intrat in vigoare de la data semnarii si este valabil pana la 31 decembrie 2018, perioada pana la care CNAIR se angajeaza sa intreprinda toate demersurile privind reabilitarea partii carosabile aferente punctului vamal.

"Este o veste buna pentru noi, in anul Centenarului, ca s-a gasit solutia pentru reabilitarea acestei portiuni de drum, aflata intr-o stare avansata de degradare. Anticipand intentia autoritatilor centrale de semnare a acestui protocol, echipele noastre au facut deja prospectiunile si masuratorile necesare in teren inca de zilele trecute, astfel ca incepand de astazi, 17 aprilie, ne putem apuca deja de lucru. Avem acolo utilaje si echipe de specialisti, care vor incepe lucrarile pregatitoare, organizare de santier, frezare, decapare, dupa care vor urma corectii de panta, turnari de covor asfaltic si marcajele aferente”, a detaliat Ovidiu Mugurel LAICU, directorul general regional al DRDP Iasi. 

Costul lucrarilor a fost estimat la aproximativ 4 milioane lei, suprafata in lucru fiind echivalentul asfaltarii a peste 7 km de drum national. In ceea ce priveste finalizarea lucrarilor, desi termenul prevazut in protocol este 31 decembrie 2018, DRDP Iasi estimeaza ca acestea nu vor dura mai mult de o luna. „Acest lucru este posibil prin prisma faptului ca lucrarile vor fi efectuate in totalitate in sistem de regie, cu material produs la statia noastra de preparare a mixturilor asfaltice de la Vaslui, cu utilajele si echipele proprii”, a subliniat Ovidiu Mugurel LAICU. 

Galerie Foto

drum_Albita17_2018_04_17_at_09.35_.23_.jpeg
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1411 (s) | 34 queries | Mysql time :0.032368 (s)