joi, 18 aprilie, 2024

Intrebari la care nici preotii nu stiu sa raspunda

Distribuie:

Publicat:

Cine a citit cat de cat Biblia sau a fost atent la orele de religie, imposibil sa nu-si fi pus cateva intrebari. Unele lucruri parca sunt imposibile ori se bat cap in cap. Iata-le:
1. Cum a reusit Noe sa creasca animale si pasari pe arca, avand in vedere ca numarul lor era imens?
Conform expertilor, se pare ca Noe a luat pui din fiecare specie, pentru ca ocupau mai putin spatiu si mancau mai putin. Conform altora, Marele Potop nu a acoperit chiar toata planeta. Conform Bibliei scrise in aramaica, apa a acoprit doar Orientul Mijlociu (s-a ajuns la aceasta concluzie intrucat termenul care se refera la potop, in traducere simpla inseamna Orientul Mijlociu).

2. De unde provenea grisul?
Cand Moise si adeptii lui s-au aflat in cautarea Pamantului Fagaduintei, s-au hranit cu o substanta cu textura de paine si gust dulceag, adica cu gris. Ceea ce nu se stie e cum de miile de oameni au avut gris suficient pentru a supravietui?

3. Cum a reusit Iisus sa hraneasca peste 5.000 de oameni cu 2 pesti si 5 paini?
Potrivit dr. Creed, un expert, acesta este cel mai usor mister de explicat, dar si cel mai greu de inteles si explicat. Mai mult ca sigur, acei oameni au plecat de acasa cu niste provizii de hrana. Ca sa le dea exemplu si sa-i determine pe acestia sa-si imparta mancarea cu cei care nu aveau, el a luat cei doi pesti si cele cinci paini si le-a pus intr-un cos, dand astfel un exemplu de generozitate si chiar mai mult. Cosul, circuland din mana in mana, s-a umplut cu alimente si astfel au avut ce manca si oamenii mai saraci. 

4. Cum a reusit Iisus sa mearga pe apa?
Conform unor cercetatori, exista cel putin doua tipuri de oameni in lume: care pot si care merg pe apa. Acestia sunt crestini mistici, antrenati ani de zile pentru a se deschide tota, in fata divinitatii si pentru ca aceasta sa lucreze pe Pamant prin intermediul lor. Se crede ca Iisus, fiind Fiul Lui, s-a nascut cu aceasta abilitate.

5. Ce s-a intamplat cu adevarat in Eden, cu Adam si Eva?
Se pare ca primii oameni nu au fost pedepsiti, ci doar li s-au deschis ochii si au vazut rautatea si mizeria din lume.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img