sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Intrunire la CL HUSI. Edilul Ciupilan vrea sa trimita un proiect de urgenta la Bucuresti

Distribuie:

Publicat:

In dimineata zilei de vineri, 10 martie, Ioan Ciupilan, primarul municipiului Husi, a convocat de indata Consiliul Local. Nu toti alesii au avut grija sa se trezeasca, pentru a merge la sedinta, dar cei prezenti au fost suficienti pentru a vota proiectele propuse de edil.

Primul lucru dezbatut a fost alegerea presedintelui de sedinta, acolo unde consilierul cu chef de gluma, Constantin Barsan, a propus numele doamnei Bucos Marcela. A doua propunere nu a mai existat, astfel ca s-a votat in unanimitate ca presedinta de sedinta sa fie doamna Bucos Marcela, consilier local al Partidului Social Democrat.

Punctul 2 de pe ordinea de zi s-a referit la aprobarea unei documentatii tehnico-economice pentru obiectivul de investitii “Modernizare strazi, in municipiul Husi“. Edilul Ioan Ciupilan a explicat faptul ca, pe raza municipiului Husi, nu s-a lucrat cu fonduri guvernamentale si, conform regulamentului, ar putea primi finantare pentru acest proiect, care va pleca de urgenta spre Bucuresti, pentru depunere. Primarul husean spera sa primeasca finantare pentru 13 strazi, pe care se va turna asfalt si in cadrul carora vor fi modernizate trotuarele. Valoarea proiectului se ridica la suma de 90 de miliarde lei vechi.

In expunerea de motive se explica faptul ca o parte din strazile din municipiul Husi sunt pavate cu bolovani de rau sau piatra sparta. In urma interventiilor in carosabil, pentru realizarea de retele de apa, canal, gaze natural etc., trama stradala a fost afectata, ducand la denivelari si innoroieri. Practic, in perioadele ploioase, aceste strazi se umplu de noroi, spre nemultumirea locuitorilor din zona.

Se impune necesitatea efectuarii unor lucrari de modernizare pentru urmatoarele strazi:
– strada Fundatura Dobrina
– strada Deal Cotroceni
– strada Erou Ursan
– strada Dumitru Patras
– strada Melchisedec
– strada Aleea Dobrina
– strada Anton Iacob
– strada Vasile Croitoru
– strada Barbu Delavrancea
– strada C. Florescu
– strada Victor Ioan Popa
– strada Tudor Arghezi
– strada Maxa
– strada Adam Baltatu
– strada Octavian Cotescu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img