News Flash:

INUMAN!Barladeanca decazuta din drepturile parintesti dupa ce si-a abuzat copilul cu dizabilitati

10 Mai 2015
2263 Vizualizari | 0 Comentarii
Fara lipsa de umanitate, acest lucru se poate spune despre o vasluianca care si-a abuzat copilul in varsta de doar 11 ani. Baiatul paralizat la pat era tinut 24/24 de ore de catre mama sa fara mancare sau apa si cu draperiile de la geamuri trase. Mai grav este ca asa-numita mama care incasa lunar suma de 1.500 de lei, pentru a nu fi deranjata de copilul suferind, ii dadea sa consume bauturi alcoolice in mod repetat, deoarece copilul ametea si nu mai avea nevoie de nimic. Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Vaslui au decazut-o pe mama nepasatoare din drepturile parintesti.

De altfel, dupa ce au obtinut de la instanta ordonanta presedintiala de scoatere a baiatului din mediul in care traia, autoritatile au intrat pe geam in locuinta, cu Politia si Jandarmeria, intrucat mama il incuiase in casa si nu era la domiciliu in acel moment.

“Noi am intervenit la acest caz, in urma unui apel anonim. Minorul a fost gasit singur in casa, murdar, neingrijit si avand langa el o ceasca cu alcool. Copilul este securizat intr-un centru de ocrotire”, a declarat purtatorul de cuvant al DGASPC Vaslui, Irina Campeanu.

Copilul diagnosticat la nastere cu tetrapareza spastica a fost preluat de catre oficialii DGASPC Vaslui pentru a fi internat intr-un centru de plasament pentru persoane care sufera de un handicap.

Dupa mai multe investigatii autoritatile au mai constatat ca mama baiatului traia,defapt, doar din alocatia de 84 de lei a fiului sau intrucat contractul de munca de la Primaria Barlad, unde era angajata ca asistent personal pentru copil, a incetat intrucat femeia nu si-a mai reinnoit certificatul de incadrare in grad de handicap al baiatului de 11 ani.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0868 (s) | 34 queries | Mysql time :0.032590 (s)