miercuri, 24 aprilie, 2024

Inundatii la Barlad : Pompierii intervin cu 10 zece motopompe transportabile și remorcabile – FOTO

Distribuie:

Publicat:

UPDATE: În urma celor trei coduri roșii  de fenomene meteorologice periculoase, municipiul Bârlad a fost afectat de inundații. Astfel , în această noapte, Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Podul Înalt" al judeţului Vaslui a acționat  cu  zece autospeciale, zece motopompe transportabile și remorcabile, două motopompe de mare capacitate, trei ofițeri și peste 40 subofițeri, pentru evacuarea apei și înlăturarea efectelor inundaţiilor care au afectat peste 120 gospodării, subsoluri și curți din zonele joase ale municipiului Bârlad. Pompierii militari intervin și acum pentru evacuarea apei din zona fostei fabrici de ulei.  Vom reveni cu detalii

Stirea initiala : 

Pentru evacuarea apelor, Detașamentul de pompieri Bârlad intervine cu toate efectivele.  În sprijinul pompierilor bârlădeni au fost trimise mai multe echipaje de intervenție de la Detașamentul de pompieri Vaslui și Secția de pompieri Huși. În acest moment, pompierii militari intervin pentru evacuarea apei care a afectat locuințele de pe strada Sahia.
 

Începand cu ora 23:20, trei localități din sudul judeţului Vaslui  se află sub incidența unei avertizări COD ROSU de fenomene meteorologice periculoase.

Au fost prognozate vijelii puternice,  averse care vor cumula peste 50 l/mp (în ultimele trei ore se acumulaseră deja 50 l/mp) izolat grindină, frecvente descărcări electrice, în localitățile Grivița, Vinderei și Blăgești. Avertizarea cod roșu este valabilă până la ora 00:30.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img