News Flash:

Invenstitie noua in orasul vasluian MURGENI

11 Noiembrie 2015
2323 Vizualizari | 2 Comentarii
Administratia orasului vasluian Murgeni s-a hotarat sa faca o investitie serioasa. A fost identificata o zona necesara construirii unei piete noi. Proiectul acesta se afla mai demult in atentia autoritilor locale. Fosta conducere a primariei a gandit un proiect pentru constructia unei piete, care se ridica la aproximativ 20 miliarde de lei vechi, suma considerata prea mare de actualul edil, Ioan Buta.

„Initial, proiectul a fost gandit la aproximativ 20 de miliarde de lei vechi. La acel moment eram consilier local si nu am fost de acord cu proiectul. Am si proiectul de la acea sedinta, cand am spus ca sunt prea multi bani epntru un astfel de obiectiv. La un an de zile de la preluarea mandatului, dupa unele tergiversari ale unor consilieri locali, am reusit sa obtinem o hotarare a consiliului local de scadere a valorii proiectului la suma de aproximativ 7 miliarde de lei vechi. Am finalizat faza de proiectare, insa am intampinat apoi o serie de probleme cu terenul pe care urmeaza sa se construiasca piata. Dupa mai multe incurcaturi, intabularea a avut loc si recent am ridicat pe sistemul electronic de achizitie publica acest obiectiv de investitie, urmand sa treaca termenul legal si sa se anute castigatorul”, a declarat primarul orasului Murgeni, Ioan Buta.

Primarul mai sustine ca din cauza impedimentelor care au survenit la rezolvarea problemelor legate de intabularea terenului, s-a intarziat foarte mult realizarea acestei piete, care ar fi trebuit sa fie deja functionala. Ioan Buta spera ca lucrarile la piata vor incepe cat mai repede.
„Deja unul dintre consilierii locali din opozitie a intrebat ce se va intampla daca anumite firme vor contesta licitatia. Eu sper sa nu se intample asa ceva, pentru ca demararea lucrarilor s-ar putea intarzia foarte mult. Din pacate, in Romania acestea sunt practicile unora care nu vor decat sa puna bete in roate”, a mai spus Ioan Buta.

Acesta s-a declarat multumit de fapul ca a reusit sa amenajeze aproximativ 127 de kilometri de drumuri comuale secundare, pe care a pus piatra. „Nu mai exista un metru de ulita pe care sa nu poata avea acces o masina de pompieri, salvare sau masina de politie . De asemenea, am reusit asfaltarea a trei kilometri de drum in localitatea Murgeni. Mai avem de asfaltat si am prins lucrarile in strategia de dezvoltare. Am tinut cont de lucrarile la canalizare si nu am mers cu asfalt pe portiunile pe care inca se lucreaza la apa-canal, ca sa fim nevoiti apoi sa spargem asfaltul, cum au facut altii. Asa ca facem mai intai canal si apa si abia dupa aceea asfaltare, pentru ca altfel ne costa mai mult. ”, a afirmat edilul.


Autoritatile au reusit, totodata, deschiderea unui obor de animale modern,  investitie care s-a ridicat la 1,3 miliarde de lei vechi. Noul obor are sursa de apa curenta, adapatori pentru animale, padoc pentru animalele bolnave, un loc special destinat medicului veterinar, fiind proiectat dupa ultimele norme impuse de Uniunea Europeana.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1176 (s) | 34 queries | Mysql time :0.044777 (s)