vineri, 19 aprilie, 2024

Iohannis despre raportul MCV

Distribuie:

Publicat:

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, apreciaza ca Raportul elaborat de catre Comisia Europeana, in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV), confirma, pentru al treilea an consecutiv, progresele inregistrate de Romania cu privire la reforma in sistemul judiciar si lupta impotriva coruptiei.

Romania se afla pe o directie ascendenta in indeplinirea obiectivelor din cadrul MCV, angajamentul tarii noastre pentru consolidarea statului de drept si independenta justitiei fiind unul ireversibil. Presedintele Romaniei constata ca exista, in prezent, o abordare convergenta la nivel european cu privire la progresele semnificative inregistrate de Romania in combaterea coruptiei. Aceste evaluari se regasesc si in raportul GRECO, publicat de Consiliul Europei pe 22 ianuarie a.c.

Raportul dat publicitatii astazi de catre Comisia Europeana arata ca principalele institutii din domeniul judiciar si de integritate au continuat sa obtina rezultate impresionante in lupta impotriva coruptiei la nivel inalt. Se confirma astfel sustenabilitatea eforturilor autoritatilor romane si determinarea de a face reformele necesare pentru societatea romaneasca. Presedintele Romaniei sustine cu aceeasi hotarare continuarea demersurilor in domeniul justitiei si combaterii coruptiei si isi exprima convingerea ca anul 2016 va consolida progresele inregistrate, in beneficiul cetatenilor, precizeaza comunicatul Administratiei Prezidentiale dupa prezentarea Raportului MCV.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img