vineri, 26 aprilie, 2024

Iohannis ii indeamna pe romani sa mearga la alegeri: Daca va enerveaza toti politicienii, votati!

Distribuie:

Publicat:

Presedintele Klaus Iohannis ii indeamna insistent pe romani sa mearga duminica la vot pentru a-si alege reprezentantii in viitorul Parlament al Romaniei.

“Am un mesaj foarte important pentru natiune: Dragi romani, mergeti la vot! Mergeti la vot! Este un drept greu castigat in decembrie ’89. Mergeti si nu lasati pe altcineva sa hotarasca in locul vostru”, a subliniat presedintele, prezent la Palatul Parlamentului cu ocazia aniversarii Zilei Constitutiei.

Presedintele Iohannis a avut mesaje pentru toate categoriile de alegatori.

“Daca simpatizati cu un partid, mergeti si il votati. Daca nu v-ati hotarat inca, ganditi-va bine, dar mergeti si votati. Daca va enerveaza toti politicienii, mergeti si votati. Va astept duminica la vot, este tara noastra, este Romania noastra, nu lasati pe altul sa decida in locul vostru”, a declarat Klaus Iohannis.

Intrebat de jurnalisti cum i s-a parut campania electorala, care se incheie din scurt timp, Klaus Iohannis a raspuns zambind: “Campania la final mi se pare ca si la inceput – cam linistita”.

“Va trebui sa evaluam daca e bina gandita legea electorala, poate si de acolo s-au limitat anumite manifestari care faceau campania mai colorata”, a mai punctat seful statului, adresand inca o data indemnul ca oamenii sa merga la vot.

“Poate provoc eu acea emotie, de exemplu adresandu-ma romanilor. E foarte important ca oamenii simpli sa vada ca presedintele vrea sa se mearga la vot, este rolul meu”, a mai adaugat Klaus Iohannis.

Spre deosebire de premierul Dacian Ciolos care a anuntat ca va pune duminica stampila si pe USR si pe PNL, cate un partid la fiecare camera parlamentara, Klaus Iohannis a refuzat sa spuna cu cine va vota.

“Ar fi foarte interesant sa va spun inainte de alegeri cu cine votez”, a raspuns presedintele zambind, intrebat fiind de jurnalisti.

“Eventual o sa va spun duminica sau luni. Este un partid de care sunt convins”, a declarat Klaus Iohannis, fost presedinte al PNL.

Joi dimineata, presedintele Klaus Iohannis a tinut o alocutiune cu ocazia Zilei Constitutiei, la finalul careia i-a indemnat pe romani sa iasa la vot.

“Votul este instrumentul cel mai valoros si mai puternic pe care cetatenii il au intr-un cadru constitutional democratic asa cum este si cel determinat de Constitutia Romaniei. Participarea la alegeri si exprimarea optiunilor electorale reprezinta calea cea mai potrivita in recastigarea increderii cetatenilor in institutii. (…) Ii indemn pe toti concetatenii mei sa uzeze pe deplin de acest drept fundamental pe care il au – dreptul la vot”, a declarat presedintele la simpozionul national “Traditii, prezent si perspective ale constitutionalismului romanesc” dedicat implinirii a 25 de ani de la adoptarea Constitutiei din 8 decembrie 1991.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img