News Flash:

Iohannis, mesaj cu prilejul comemorării victimelor Holocaustului

27 Ianuarie 2015
2211 Vizualizari | 1 Comentarii

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat, cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la eliberarea detinutilor din lagarul de exterminare de la Auschwitz, ca amintirea victimelor Holocaustului ramâne un avertisment dureros al istoriei.

'Astazi se împlinesc 70 de ani de la eliberarea detinutilor din lagarul de exterminare de la Auschwitz. Am acordat Ordinul National 'Serviciul Credincios' în grad de Cavaler câtorva dintre supravietuitorii români. Prin ceremonia de decorare de astazi, care va avea loc la Palatul Cotroceni, aduc un omagiu plin de respect tuturor victimelor Holocaustului din al Doilea Razboi Mondial. Amintirea lor ramâne cu noi ca un avertisment dureros al istoriei', a scris Iohannis, marti, pe Facebook.
Ceremonia de decorare a unor supravietuitori ai Holocaustului va avea loc marti, la ora 16,00, la Palatul Cotroceni.
Seful statului a semnat vineri un decret de decorare a unor supravietuitori ai Holocaustului.
Astfel, potrivit Administratiei Prezidentiale, 'în semn de profund respect pentru suferintele îndurate în timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial în lagarele de concentrare de la Auschwitz-Birkenau, dorind a pastra vie memoria Holocaustului - o tragedie pe care omenirea nu trebuie sa o mai cunoasca', seful statului a conferit Ordinul National 'Serviciul Credincios' în grad de Cavaler pentru Elizabeta Asztalos, Gabriela Bone, Viora Braun, Susana Diamantstein, Marta Marmor, Vasile Szekely si Etelca Tusa.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1251 (s) | 34 queries | Mysql time :0.059970 (s)