vineri, 26 aprilie, 2024

Iohannis raspunde la acuzatiile aduse de Sebatian Ghita

Distribuie:

Publicat:

Presedintele Klaus Iohannis a declarat astazi ca nu are nicio legatura cu Gerald Schweighofer, CEO SC Holzindustrie Schweighofer SRL.

Intrebat care este legatura sa cu Schweighofer, seful statului a raspuns: “Niciuna”.

Luni, deputatul Sebastian Ghita a anuntat, intr-o conferinta de presa, ca va face plangeri penale privind defrisarea padurilor si a sustinut ca presedintele Klaus Iohannis a trimis la reexaminare o lege de modificare a Codului silvic in urma unei solicitari venite din partea sefului unei companii din industria lemnului, informeaza agerpres.ro.

In conferinta de presa, Sebastian Ghita a prezentat o scrisoare pe care Gerald Schweighofer, CEO SC Holzindustrie Schweighofer SRL, i-ar fi adresat-o sefului statului, prin intermediul “finului” Andreas Huber, consulul onorific al Austriei de la Sibiu. Scrisoarea este datata 2 martie 2015.

“Aceasta scrisoare l-a facut pe Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, credem noi, sa intoarca in Parlament legea care ar fi salvat padurile tarii. Este dovada clara ca strainii astazi au atata putere si influenta incat reusesc sa manevreze pana si presedintele Romaniei. (…) In doua saptamani, presedintele Romaniei a indeplinit vointa austriacului si a dat drumul in continuare taierii padurii romanilor. (…) Am facut plangeri penale pentru ‘Cumintenia Pamantului’. (…) O sa facem si in acest caz plangeri penale, pana cand se vor opri cu distrusul si jefuitul padurilor”, a sustinut Sebastian Ghita.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img