vineri, 19 aprilie, 2024

Iohannis:”Romania respinge cotele obligatorii”

Distribuie:

Publicat:

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a discutat duminica, prin telefon, cu presedintele Klaus Iohannis si cu lideri ai altor state europene, inaintea reuniunii Consiliului UE pentru Justitie si Afaceri Interne pe tema imigratiei, programata luni. Administratia Prezidentiala spune ca seful statului l-a asigurat pe presedintele CE de faptul ca Romania este solidara cu UE in criza imigrantilor.

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a scris, duminica, pe Twitter, ca in cursul zilei a discutat prin telefon cu presedintele Klaus Iohannis si cu lideri ai altor state europene, inaintea reuniunii Consiliului UE pentru Justitie si Afaceri Interne pe tema imigratiei, programata luni.

“Tocmai am avut o conversatie cu Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, pentru pregatirea Consiliului extraordinar de luni al ministrilor de Interne”, a transmis Juncker prin Twitter.

Presedintele Comisiei Europene a precizat ca a avut o conversatie si cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

“Am fost amandoi de acord sa mentinem deschise frontierele intre statele membre UE; avem nevoie de aprofundarea integrarii europene si de mai multa solidaritate in gestionarea crizei refugiatilor”, a spus Juncker.

Juncker a discutat si cu premierul Ungariei, Viktor Orban, cu seful Guvernului Cehiei, Bohuslav Sobotka, cu primul-ministru slovac, Robert Fico, si cu seful Executivului leton, Laimdota Straujuma.

Administratia Prezidentiala spune ca presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, si presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, au avut o convorbire telefonica, duminica, in care seful statului roman si-a exprimat solidaritatea in privinta crizei imigrantilor, aratand ca Romania participa la programe europene pentru sprijinul refugiatilor, cum este de exemplu programul Frontex.

Pe de alta parte, Iohannis a reiterat pozitia in privinta refugiatilor potrivit careia Romania respinge cota obligatorie, a mai precizat sursa citata.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img