vineri, 29 martie, 2024

Iohannis, VICTORIE in instanta

Distribuie:

Publicat:

Curtea de Apel Bucuresti a respins ca neintemeiata cererea prin care Tokes Laszlo l-a chemat in judecata pe presedintele Klaus Iohannis pentru retragerea Ordinului ‘Steaua Romaniei’, insa decizia nu este definitiva, informeaza agerpres.ro.

Tokes Laszlo a deschis un proces la Curtea de Apel Bucuresti, in care a solicitat judecatorilor anularea decretului semnat pe 4 martie 2016 de presedintele Klaus Iohannis, prin care seful statului i-a retras Ordinul National “Steaua Romaniei” in grad de Cavaler.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, seful statului a semnat atunci retragerea decoratiei acordate lui Tokes, avand in vedere hotararea Consiliului de Onoare pentru Ordinul National “Steaua Romaniei” din 20 septembrie 2013.

“Cel care acorda o distinctie vrea sa rasplateasca pe cel distins, sa rasplateasca un merit, cel care primeste si accepta aceasta distinctie trebuie sa recunoasca Romania si Constitutia Romaniei, sa aprecieze valorile care stau la baza Constitutiei Romaniei. Avand in vedere toate acestea, am decis sa retrag Ordinul ‘Steaua Romaniei’ dlui Laszlo Tokes”, declara la acea vreme Klaus Iohannis.

Pe 20 noiembrie 2013, Consiliul de Onoare al Ordinului National “Steaua Romaniei” a decis retragerea distinctiei acordate lui Tokes Laszlo.

Principalul motiv a fost ca, in data de 27 iulie 2013, Tokes Laszlo i-a cerut premierului Ungariei, Viktor Orban, la lucrarile Universitatii de Vara Balvanyos, ca impreuna cu Guvernul pe care il conduce sa construiasca “un sistem de cooperare nationala”, astfel incat sa ofere “protectorat” Transilvaniei, “asa cum a facut Austria cu Tirolul de Sud”.

Tokes Laszlo a atacat decizia in instanta, dar a pierdut atat la Curtea de Apel Bucuresti, cat si la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Ulterior, pe 4 martie 2016, presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind retragerea decoratiei Ordinul National “Steaua Romaniei” in grad de Cavaler in cazul lui Tokes Laszlo.

Acesta din urma a atacat decizia in instanta, insa cererea sa a fost respinsa ca neintemeiata de Curtea de Apel Bucuresti.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img