sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Ion Radoi prezinta cifre SOCANTE: 400 de angajati ai Metrorex AU MURIT, intre congrese, din cauza conditiilor din metrou

Distribuie:

Publicat:

 

Aerul din exterior care ar trebui să asigure ventilarea în sistemul de metrou constă în gaze de eşapament şi praf, deoarece căile de aerisire sunt construite la nivelul străzii, a declarat, marţi, preşedintele "Unitatea" – Sindicatul Liber din Metrou (USLM), Ion Rădoi, într-o conferinţă de presă.

Liderul sindical a argumentat astfel condiţiile dificile de muncă ale angajaţilor de la metrou, subliniind că în sistemul de metrou noxele depăşesc de 8 ori limita maximă admisă, scrie Agerpres.ro.

"Vă putem demonstra prin studiile făcute de cei de la Medicina Muncii că nu există condiţiile din punct de vedere al oxigenării, din punct de vedere a tot ceea ce înseamnă noxe – de exemplu depăşim de 8 ori limita maximă admisibilă a noxelor. Noi avem gurile de metrou, aşa zisa aerisire, la nivel de stradă. Deci noi acolo nu putem să introducem pe tuneluri decât gaze de eşapament şi praf. În momentul în care acele filtre sunt ghiftuite, nu avem nici posibilitatea să le schimbăm. Noi inhalăm tot ce vine de la nivelul şoselei. Este foarte grav", a afirmat Ion Rădoi.

Preşedintele USLM a susţinut că într-un an au decedat 400 de angajaţi ai Metrorex.

"De la penultimul congres şi până la ultimul congres am constatat 400 de decese, majoritatea în timpul serviciului şi oameni sub 50 de ani. Astea sunt condiţiile din metrou, nu ce spune Drulă (ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, n.r.) că avem salarii mari. Care salarii mari? Sunt nişte sporuri date peste salariul respectiv, sporuri cuvenite pentru condiţiile de muncă de aici. Aceasta este situaţia", a menţionat Ion Rădoi.

De asemenea, în timpul conferinţei de presă reprezentanţii sindicatului de la metrou au prezentat imagini cu filtre de aer de la gurile de aerisire, în stare de vizibilă degradare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img