joi, 28 martie, 2024

Ionut Lupescu si-a lansat oficial candidatura pentru sefia FRF. Programul cu care vrea sa-i convinga pe membrii afiliati: “Este un manifest. Trebuie sa luam masuri radicale”

Distribuie:

Publicat:

Ionut Lupescu si-a prezentat luni programul cu care vrea sa readuca fotbalul romanesc pe linia de plutire. "Kaiserul" a declarat ca programul reprezinta pentru el un manifest, o foaie pe care si-a asternut gandurile.
"Am avut privilegiul la UEFA sa vad aspectul general al fotbalului european. Decalajul dintre Est si Vest va fi si mai mare. Trebuie sa luam masuri radicale. Trebuie sa facem ceva pentru a nu cadea si mai mult. Am prezentat un program, eu il consider un manifest. Trebuie sa readucem sponsorii si oamenii pe stadioane. E foarte important ca oamenii de fotbal sa revina acolo unde le este locul. Sunt lucruri pe care eu le-am simtit in ultimele luni.

Cu administratia 2005-2011 am adus la Bucuresti finala Europa League, apoi am adus Campionatul European U19 in 2011 si impreuna am facut ca Bucurestiul sa fie printre orasele de la Euro 2020. Vreau sa continui asa, dar si la fustsal si fotbal feminin. Trebuie sa ne impunem obiective clare, masurate si controlate. Doar impreuna putem salva fotbalul romanesc" , a spus Ionut Lupescu, in cadrul evenimentului.

Programul lui Ionut Lupescu:
Ce vreau sa fac

O noua viziune pentru urmatorii 8 ani. Reorganizarea activitatii FRF pe doua paliere distincte: sportiv si administrativ. Programul are la baza doi piloni: dezvoltarea jocului de fotbal si construirea unei organizatii puternice.

O noua strategie pentru sportul romanesc
Sportul romanesc are nevoie de un Plan National de Dezvoltare. Imi propun sa conving autoritatile publice sa sportul este un domeniu prioritar pentru dezvoltarea statului roman.

Comitetul Strategic pentru Fotbal
Pentru a rescrie ADN-ul fotbalului romanesc. Un organism va face propuneri Comitetului Executiv pentru dezvoltarea jocului.

Centralizarea corecta a datelor
Cati membri numera in prezent familia fotbalului romanesc? Este important sa centralizam corect datele privind numarul jocurilor, antrenorilor, arbitrilor si al fanilor care compun familia fotbalului romanesc.

Din nou evenimente sportive internationale in tara
Romania trebuie sa gazduiasca in continuare competitii sportive majore. Imi propun ca in timpul mandatului sa obtinem oranizarea unor competitii internationale majore de juniori, fotbal feminin si fotbal in sala.

Evaluarea permanenta a aplicarii Strategiei
Trebuie sa respectam strategia pe care o vom elabora impreuna. In carul acestei strategi, ne vom asuma doar obiectivele masurabile pentru urmatorii 8 ani.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img