joi, 25 aprilie, 2024

IPJ Arges: Acţiuni pentru prevenirea răspândirii şi limitarea infectării cu virusul SARS COV-2

Distribuie:

Publicat:

În ultimele 48 de ore, au fost desfăşurate 39 de acţiuni punctuale (dintre care 34 organizate independent de către poliţişti, 3 organizate cu IJJ Argeş şi 2 cu alte structuri).

În cadrul activităţilor au fost verificate 4.713 persoane, precum şi 174 de mijloace de transport persoane.

În cele două zile, au fost verificate 192 de societăţi comerciale, unde poliţiştii au transmis reprezentanţilor tuturor agenţilor comerciali şi centrelor comerciale verificate să ia măsuri pentru respectarea normelor de prevenire a infectării şi combatere a răspândirii coronavirusului.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii argeşeni au aplicat 44 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 10.500 de lei, după cum urmează:

– 41 de sancţiuni, în valoare de 3.500 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;

– 2 sancţiuni, în valoare de 2.000 de lei, ca urmare a nerespectării măsurii carantinei/izolării;

– o sancţiune, în valoare de 5.000 de lei, ca urmare a nerespectării măsurilor de rezilienţă de către reprezentantul unui agent economic.

Exemple:

În ziua de 01 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Piteşti au depistat, pe raza municipiului Piteşti, un tânăr, de 21 de ani, din Câmpulung, care nu a respectat măsura carantinării la adresa declarată, acesta fiind depistat cu ocazia prezentării la sediul Serviciului de Eliberare a Paşapoartelor Argeş.
Ca urmare a celor constatate, acesta a fost sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeş.

În ziua de 02 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Ştefăneşti, care efectuau verificări ale persoanelor pentru care au fost instituite măsuri de izolare sau carantinare la adresa aleasă, au depistat un bărbat de 36 de ani, din aceeaşi localitate, care nu se afla la adresa declarată de carantinare.
Ca urmare a celor constatate, acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeş.

Agent economic sancţionat pentru nerespectarea normelor de prevenţie

În noaptea de 01 spre 02 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bascov au constatat că la un local de pe raza comunei Budeasa, era în desfăşurare un eveniment cu participarea unui număr mare de persoane, fără respectarea măsurilor specifice de prevenire a răspândirii coronavirusului, iar la locaţie muzica era la o intensitate ridicată.
Ca urmare a celor constatate, reprezentantul agentului economic a fost sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de prevenirea şi combaterea pandemiei de Covid-19, precum şi cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 61/1991R privind normele de convieţuire socială, urmând să fie înaintată propunerea de suspendare a activităţii localului către autoritatea locală.

Acţiune de prevenire a actelor de comerţ ilicit

În ziua de 02 octombrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş au acţionat pe raza Oraşului Miovei, în cadrul unei acţiuni de prevenire a actelor de comerţ ilicit, desfăşuată în contextul măsurilor specifice de prevenire a răspândirii coronavirusului.
Au fost verificaţi 12 agenţi economici, la 4 dintre societăţile comerciale fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 14.500 de lei, conform O.U.G. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, fiind dispusă măsura complementară a confiscării pentru suma totală de 946 de lei.
De asemenea, poliţiştii au aplicat alte 4 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 5.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de prevenirea şi combaterea pandemiei de Covid-19, ca urmare a nerespectării normelor de protecţie individuală.

Cercetări finalizate de poliţişti

În ziua de 01 octombrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu ţigări nefiscalizate.
În cadrul dosarului au fost efectuate cercetări faţă de 45 de persoane, cu domiciliile în judeţele Argeş, Botoşani, Ilfov, Călăraşi şi municipiul Bucureşti. În cauză, a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, faţă de 26 de persoane, iar ulterior, Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti i-a prezentat instanţei care a dispus măsura arestului preventiv faţă de 9 dintre acestea.
Din cercetări s-a stabilit că cei în cauză ar fi acţionat cu interese infracţionale comune, cu scopul obţinerii de venituri ilicite cu ţigarete de contrabandă, de provenientă Republica Moldova şi Ucraina, scop pentru care ar fi creat pe raza judeţelor anterior menţionate, un circuit de colectare, depozitare, transport şi comercializare a tigaretelor nefiscalizate.
Prejudiciul stabilit ca urmare a activităţii infracţionale este de 1.350.000 de lei, din care a fost recuperată în numerar şi suma de 171.000 de lei. De asemenea, în cauză au fost instituite măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile şi imobile (terenuri, apartamente şi autoturisme) aparţinând inculpaţilor.
Dosarul cauzei urmează să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere de trimitere în judecată.

Sancţiuni aplicate de poliţiştii rutieri

În ultimele 48 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
Ca urmare a abaterilor constatate la regimul circulaţiei pe drumurile publice, au fost aplicate 391 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 140.000 de lei. Totodată au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de circulaţie, 21 de permise de conducere şi au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.
Recomandăm tuturor participanţilor la trafic să adopte un comportament preventiv în deplasări, mai ales în trafic aglomerat şi în condiţii meteo ce limitează vizibilitatea sau aderenţa la carosabil.

Conducea cu viteză excesivă

În ziua de 01 octombrie a.c., poliţiştii Biroului Rutier Piteşti au depistat un bărbat de 32 de ani, din Ştefăneşti, care conducea un autoturism pe bld. Fraţii Goleşti, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 124 km/h.
Bărbatul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, fiind aplicată şi măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce pentru 90 de zile, prin reţinerea permisului de conducere şi eliberarea unei dovezi înlocuitoare.

Conduceau fără drept

În ziua de 02 octombrie a.c., în jurul orei 16:00, poliţiştii Serviciului Rutier Argeş au depistat un tânăr de 21 de ani, din Mălureni, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza localităţii Mărăcineni, fără a poseda permis de conducere.
De asemenea, în acelaşi autoturism se afla proprietara autovehiculului, o tânără de 21 de ani, din Ştefăneşti, din verificările efectuate rezultând că aceasta i-ar fi încredinţat autoturismul deşi avea cunoştinţă că tânărul nu deţine permis de conducere.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar cercetările continua, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârşită.

În ziua de 02 octombrie a.c., în jurul orei 10:00, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Piteşti au depistat un bărbat de 27 de ani, din Ştefăneşti, care conducea un autoturism pe str. Depozitelor din Piteşti, fără a poseda permis de conducere.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar cercetările continua, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârşită.

Conducea sub influenţa alcoolului

În ziua de 01 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Topoloveni au depistat un bărbat de 40 de ani, din comuna Produleşti, judeţul Dâmboviţa, care conducea un autoturism pe DN7, pe raza localităţii Călineşti, în timp ce se afla sub influenţa alcoolului.
Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img