News Flash:

IPJ VASLUI a fost la datorie de sarbatori

5 Ianuarie 2015
2792 Vizualizari | 0 Comentarii
Cu prilejul sarbatorilor de iarna, la nivelul judetului Vaslui, in perioada 24 decembrie – 4 ianuarie, au fost mobilizati, zilnic, peste 150 de politisti. Acestia au avut ca misiuni principale asigurarea ordinii si linistii publice, prevenirea si combaterea infractionalitatii si gestionarea situatiilor de urgenta.


Din punct de vedere al combaterii infractionalitatii, in ultimele 2 saptamani, politistii vasluieni au identificat 121 de persoane banuite de comiterea unor infractiuni (cu 35 mai multe fata de perioada similara a anului trecut) si au constatat 71 infractiuni, in special de natura judiciara (fata de 34 in anul trecut).

In total, politistii vasluieni au aplicat peste 800 de sanctiuni contraventionale, valoarea acestora depasind 200.000 lei, in crestere fata de anul trecut, cand au fost aplicate 448 sanctiuni contraventionale, in valoare de aproximativ 58.000 lei.

Tot in aceasta perioada, politistii rutieri si de ordine publica au actionat, in sistem integrat, in strada, avand atat misiuni preventive, cat si de sanctionare a conducatorilor auto care au incalcat legislatia rutiera sau au pus in pericol siguranta celorlalti participanti la trafic. Au fost ridicate 9 certificate de inmatriculare, iar 37 permise de conducere au fost retinute pentru abateri de la normele rutiere. De la inceputul acestui an, in judetul Vaslui nicio persoana nu si-a pierdut viata in accidente rutiere, fiind inregistrat un singur eveniment rutier din cauza neadaptarii vitezei la conditiile de drum, soldat cu o persoana ranita usor.

"Reamintim ca Administratia Nationala de Meteorologie a emis o informare de ninsori  si intensificari ale vantului pentru  judetul Vaslui, valabila in ziua de 5 ianuarie. In acest context, recomandam conducatorilor auto sa manifeste prudenta la volan,  sa-si echipeze corespunzator autovehiculele si sa se informeze din timp asupra starii drumurilor pe care urmeaza sa se deplaseze. "a declarat Mihaela Straub,purtator de cuvant al IPJ VASLUI.


In timpul deplasarii, cei de la volan trebuie sa manifeste prudenta sporita, sa circule cu viteza redusa, sa pastreze in mers o distanta suficient de mare fata de vehiculele dinainte, pentru a putea opri in conditii de siguranta, sa nu franeze sau sa vireze brusc si sa utilizeze, cu precadere, frana de motor.

Pentru zilele urmatoare, in care sunt organizate procesiuni si ceremonii religioase ocazionate de Sarbatoarea Botezului Domnului,  Ministerul Afacerilor Interne a luat masuri de pregatire a bunei desfasurari a acestor evenimente, in conditiile in care la acestea participa un numar foarte mare de oameni. La fiecare dintre aceste procesiuni vor fi prezenti, pentru asigurarea ordinii publice politisti rutieri si ordine publica care vor actiona pentru prevenirea si descurajarea comiterii de fapte antisociale, precum si pentru a asigura fluenta traficului rutier in zona.

vaslui
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0767 (s) | 23 queries | Mysql time :0.027568 (s)