miercuri, 24 aprilie, 2024

IPJ VASLUI: ACTIUNE A POLITISTILOR RUTIERI

Distribuie:

Publicat:

Politistii rutieri din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui au desfasurat in aceasta dimineata o actiune in vederea identificarii persoanelor care efectueaza activitati de taximetrie fara a avea autorizatie in acest sens, dar si pentru crearea unui climat de disciplina in randul conducatorilor auto care desfasoara acest tip de transport.

Prin aceasta actiune s-a avut in vedere diminuarea nivelului de victimizare a populatiei prin accidente rutiere si impunerea unui climat de siguranta prin depistarea persoanelor care practica ilegal activitate de taximetrie (mai ales in curse internationale).

Politistii au oprit si controlat conducatorii mai multor autovehicule destinate transportului de  persoane si marfuri pe raza orasului Negresti si a comunelor arondate. In cazul a 6 dintre autovehiculele controlate, care aveau capacitate de 8+1 locuri,  nu exista documentatia necesara efectuarii acestui tip de transport. Pentru fiecare autovehicul exista un echipaj de conducatori auto, format din 2 sau 3 persoane. Politistii au legitimat si identificat peste 35 de pasageri ai acestor autovehicule, care aveau ca destinatie Marea Britanie, Germania si Italia.

Conducatorilor auto li s-au adus la cunostinta prevederile art. 7 si 8 din Legea 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere (art. 7    „transportul in regim de taxi sau transportul in regim de inchiriere se poate executa numai de transportatori autorizati”; art. 8 „autorizatia de transport se elibereaza de catre autoritatea de autorizare pe durata nedeterminata si este valabila cu conditia vizarii acesteia la fiecare 5 ani de catre aceasta, odata cu verificarea indeplinirii conditiilor care stau la baza emiterii unei astfel de autorizatii”). 

De asemenea, conducatorii auto depistati raman in atentia politiei. In cazul in care acestia vor mai efectua transport public de persoane contra cost, fapta constituie contraventie, sanctionata cu amenda de la 1.000 lei la 5.000 lei si suspendarea dreptului de utilizare a autoturismului respectiv pentru 6 luni.

Totodata, politistii au avertizat pasagerii asupra riscurilor la care se expun in momentul in care aleg sa calatoreasca cu astfel de mijloace de transport, neautorizate. De asemenea, acestia le-au adus la cunostinta drepturile pe care le-ar avea in calitate de clienti-pasageri ai unor autovehicule tip taxi, de care nu beneficiaza daca apeleaza la astfel de mijloace de transport.

Politistii rutieri vor continua acest tip de actiuni, pentru cresterea sigurantei in trafic.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img