sâmbătă, 20 aprilie, 2024

IPJ VASLUI : ACTIUNE PENTRU PREVENIREA EVENIMENTELOR RUTIERE PE RAZA MUNICIPIULUI BARLAD

Distribuie:

Publicat:

La sfarsitul saptamanii, politistii Biroului Rutier Barlad au actionat pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectarii normelor rutiere  privind oprirea si stationarea neregulamentara, neacordarea prioritatii de trecere pietonilor, respectiv  incalcarea, de catre pietoni, a normelor privind circulatia pe drumurile publice.

Politistii Biroului Rutier Barlad au actionat la sfarsitul saptamanii pe raza municipiului Barlad pentru identificarea conducatorilor auto care nu respecta normele rutiere privind oprirea si stationarea autovehiculelor pe drumurile publice, precum si a celor care nu respecta regulile privind acordarea prioritatii de trecere pietonilor angajati in traversarea regulamentara a drumului public, prin locurile special amenajate si semnalizate. De asemenea, politistii au actionat si pe linia indisciplinei pietonilor angajati in traversare prin loc nepermis.

In urma actiunii, politistii au aplicat 283 de sanctiuni contraventionale participantilor la trafic care nu au respectat normele rutiere, in valoare totala de 27.050 de lei. Dintre acestea, 165  au fost aplicate conducatorilor auto pentru oprire neregulamentara.

De asemenea, 36 de pietoni au fost sanctionati contraventional pentru nerespectarea regulilor privind traversarea drumurilor publice.

Totodata, au fost retinute 15 permise de conducere, 9 dintre acestea pentru neacordare de prioritate, 4 pentru depasire si 2 pentru alte abateri.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img