vineri, 19 aprilie, 2024

IPJ VASLUI:ACTIUNEA TRUCK & BUS

Distribuie:

Publicat:

Politistii au verificat autovehiculele destinate transportului public de persoane si marfa si au aplicat peste 360 de sanctiuni contraventionale, in urma unei actiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere grave.

Activitatile de control s-au desfasurat simultan in toate cele 28 de state membre ale U.E., conform Planului de operatiuni al Organizatiei Politiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

In perioada 25 – 31 iulie a.c., Directia Rutiera din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane a coordonat, la nivel national, o actiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, in special, din cauza nerespectarii normelor rutiere de catre conducatorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri si conducatorii autovehiculelor destinate transportului de marfa cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone.

In cadrul activitatilor desfasurate, politistii din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui au constatat 364 abateri, dintre care 14 la autovehicule de transport de persoane, 84 la cele de transport marfa si 266 la alte tipuri de  autovehicule. Astfel, conducatorilor auto le-au fost aplicate 143 de sanctiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteza, 2 pentru conducerea vehiculelor sub influenta alcoolului, 28 pentru neutilizarea centurilor de siguranta sau a dispozitivelor de retentie  si 191 pentru alte abateri.

Politistii rutieri au retinut 23 de permise de conducere in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehiculele pe drumurile publice si au retras 3 certificate de inmatriculare auto.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img