vineri, 29 martie, 2024

IPJ VASLUI: ACTIUNEA TRUCK & BUS

Distribuie:

Publicat:

In cursul saptamanii trecute, Politia Romana a desfasurat actiunea TRUCK&BUS,  pentru verificarea legalitatii transporturilor rutiere de persoane si marfuri, in cadrul Calendarului Operatiunilor TISPOL. Ativitatile de control s-au desfasurat simultan in toate statele membre ale U.E., conform Planului de operatiuni al Organizatiei Politiilor Rutiere din Europa (TISPOL), pentru prevenire a accidentelor rutiere grave.

In perioada 13 – 19 februarie, Directia Rutiera din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane a coordonat la nivel national, o actiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, in special, din cauza nerespectarii normelor rutiere de catre conducatorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane si de catre conducatorii autovehiculelor destinate transportului de marfa. In cadrul actiunii au fost verificate autovehiculele destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri si cele destinate transportului de marfa cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone.

Activitatea a vizat depistarea transporturilor ilicite de marfuri si persoane, prevenirea conducerii vehiculelor sub influenta alcoolului sau a drogurilor, purtarea centurii de siguranta, respectarea perioadelor de conducere si de odihna, a dimensiunilor de masa si gabarit, detinerea certificatului de competenta profesionala si a documentelor de transport, a inspectiei tehnice periodice si a asigurarii obligatorii de raspundere civila.

In cadrul actiunii desfasurate la nivelul judetului Vaslui, politistii au verificat 646 de autovehicule, dintre care 205 de autovehicule destinate transportului de persoane si 441 autovehicule destinate transportului de marfa. In urma controalelor efectuate si a neregulilor constatate, politistii au aplicat 171 de sanctiuni contraventionale, dintre care 65 conducatorilor de autovehicule de transport de persoane si 106 celor care efectuau transport de marfa.

 Astfel, transportatorilor de persoane le-au fost aplicate 7 sanctiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteza, 13 pentru neutilizarea centurilor de siguranta sau a dispozitivelor de retentie, 34 pentru alte abateri prevazute de normele rutiere.

De asemenea, politistii vasluieni au aplicat transportatorilor de marfuri 15 sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea regimului legal de viteza, 33 pentru neutilizarea centurilor de siguranta sau a dispozitivelor de retentie, 24 pentru alte abateri.
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img