vineri, 29 martie, 2024

IPJ VASLUI: Actiunea ,,Vatra 2016”

Distribuie:

Publicat:

In urma verificarilor derulate in planul de actiune ,,Vatra 2016”, in primele 6 luni ale acestui an, politistii din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui au intocmit 17 dosare penale.

Protejarea intereselor economice ale statului si ale cetatenilor, prin combaterea evaziunii fiscale in toate formele in care aceasta se manifesta, reprezinta prioritati de actiune pentru Politia Romana.

In acest context, sub coordonarea Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice, politistii au continuat si in acest an controalele, la nivel national, pentru combaterea evaziunii fiscale in domeniul producerii, depozitarii, prelucrarii, achizitionarii si comercializarii produselor cerealiere si de panificatie.

Astfel, in perioada 1 ianuarie – 31 iunie a.c., la nivelul judetului Vaslui, in cadrul planului de actiune Vatra 2016, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, impreuna cu celelalte institutii ale statului cu atributii in domeniu, au efectuat controale atat la producatorii de produse de panificatie, cat si la cei care comercializeaza produsele finite catre populatie.

152  de unitati de morarit, panificatie, distributie si  comercializare au fost verificate in aceasta perioada, fiind vizata legalitatea operatiunilor comerciale inscrise in documente si a modului de evidentiere si declarare a veniturilor realizate.

De asemenea, politistii au verificat 466 de mijloace de transport, actionand in microfiltre rutiere pentru a verifica legalitatea marfurilor transportate si a documentelor de insotitoare, iar in baza acestora, si societatile implicate in circuitul comercial.

In urma controalelor, politistii au intocmit 17 dosare penale,  in 7 dintre acestea fiind efectuate cercetari in baza prevederilor Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale.
De asemenea, pentru neregulile de natura contraventionala constatate, au fost aplicate 490 de sanctiuni, in valoare de peste 496.000 de lei. Politistii au ridicat, in vederea confiscarii, bunuri in valoare de 22.425 de lei.

Politia Romana continua activitatile de prevenire a fraudelor fiscale care afecteaza
atat veniturile bugetare, cat si mediul concurential, pentru asigurarea stabilitatii si competitivitatii mediului de afaceri si a pietei muncii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img