vineri, 26 aprilie, 2024

IPJ Vaslui : Actiuni de prevenire si militare a infectarii cu virusul SARS-COV-2

Distribuie:

Publicat:

Peste 320 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au acționat în ultimele 48 de ore, la nivel județean, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară în contextul pandemiei Covid-19.

În vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2, Inspectoratul de Politie Județean Vaslui, cu sprijinul Instituției Prefectului – Județul Vaslui,  Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, Poliției Locale, Direcției de Sănătate Publică și Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, intensifică activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Au fost derulate un număr de 19 misiuni specifice și acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate în mod special zonele aglomerate, centrele comerciale, piețele, târgurile, restaurantele și terasele, precum și mijloacele de transport în comun. În cadrul acțiunii au avut loc și activități preventive de informare, dar și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare în mijloacele de transport în comun pe timpul stării de alertă.

          În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 212 societăți comerciale/persoane fizice autorizate, 225 de mijloace de transport și au fost legitimate peste 950 de persoane, în total fiind aplicate 199 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 23.250 de lei.

 

          Echipele de control au depistat 189 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional conform Legii nr. 55/ 2020, cu amenzi în cuantum de 22.250 lei.

 

Exemplificăm :

 

Ieri seară, 17 octombrie a.c., polițiștii vasluieni, sprijiniți de jandarmi și polițiști locali, au sistat derularea unui eveniment privat (cununie) organizat la un local de alimentație publică de pe raza municipiului Vaslui, într-un spațiu închis (sală de evenimente).  Organizatorul evenimentului și administratorul localului au fost sancționați contravențional cu amendă în cuantum de 3.000 lei fiecare. Totodată, au fost identificate și cele 25 de persoane participante, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în cuantum de 8.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

         

          În acest context, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui reamintesc cetățenilor următoarele recomandări privind conduita socială responsabilă în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2.

 

Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile unde este obligatoriu, prevăzute de legislația în vigoare, precum şi în mijloacele de transport în comun și să nu se expună la riscuri.

Scopul forţelor de ordine care desfășoară activități de verificare nu este aplicarea de sancţiuni.

Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci dorim ca toți să conștientizeze faptul că sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere a legii.

Suntem şi vom fi prezenţi, permanent la datorie şi aplicăm legea în litera și spiritul ei!

Vă amintim de TEL-VERDE – 0800 800 165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img