vineri, 29 martie, 2024

IPJ VASLUI:ATENTIONARE ADRESATA CONDUCATORILOR AUTO

Distribuie:

Publicat:

Avand in vedere atentionarea meteorologica cod galben de vreme rea (ninsori moderate cantitativ si local viscolite) emisa de Administratia Nationala de Meteorologie, valabila pentru perioada 10 ianuarie, ora 21:00 – 11 ianuarie, ora 21:00, atentionam conducatorii auto in privinta pericolelor care pot aparea pe drumurile publice.

In intervalul mentionat aria ninsorilor se va extinde dinspre extremitatea  sud-estica si va cuprinde treptat jumatatea de est a tarii. In cea mai mare parte a Munteniei si a Moldovei, in zona Carpatilor de Curbura si temporar in Dobrogea  vor fi ninsori moderate cantitativ, iar vantul va avea intensificari cu viteze de 50…60 km/h, viscolind si spulberand zapada.

Politia Romana recomanda cetatenilor sa evite deplasarea in zonele afectate de conditiile meteorologice nefavorabile.

Daca totusi nu puteti amana calatoria din motive de maxima necesitate, asigurati-va ca aveti suficient combustibil in rezervor, pentru ca in cazul unor blocaje sa nu suferiti din cauza frigului si, totodata, sa puteti continua drumul dupa deblocare.

Politia Romana atentioneaza ca utilizarea anvelopelor de iarna este obligatorie atunci cand se circula pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Informati-va cu privire la conditiile meteo si echipati-va masina corespunzator!

    Pentru a evita riscul inzapezirii pe camp, nu continuati deplasarea si alegeti sa va retrageti in localitati, acolo unde puteti gasi adapost!
    Adaptati permanent viteza de rulare la conditiile de drum si de trafic!     Circulati cu viteza redusa atat in localitati, cat si in afara lor!

    Politistii rutieri recomanda ca luminile de intalnire sa fie folosite pe timpul zilei permanent, in conditii de vreme nefavorabila.
    In conditiile unui trafic aglomerat, ninsoarea poate determina aparitia unor blocaje rutiere temporare. Pastrati-va calmul si nu blocati intersectiile.
    Tineti cont de faptul ca atunci cand este zapada, distantele sunt mai greu de apreciat. De aceea, mentineti o distanta mai mare intre masina dumneavoastra si cea din fata!
    Pentru a nu risca sa ramaneti inzapeziti, va sfatuim sa nu parasiti localitatile de domiciliu, iar daca sunteti surprinsi in trafic, intrerupeti calatoria si adapostiti-va in cea mai apropiata localitate.
    Pietonii sunt sfatuiti sa circule numai pe trotuare, traversarea strazii sa o faca pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric si numai dupa ce sunt siguri ca intentia lor de traversare a fost observata de catre soferi, iar acestia au oprit masinile.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img